En helt ovanlig dag

Ibland blir inte dagarna som man planerat, de flesta dagarna blir faktiskt aldrig riktigt som man planerat och tur är väl det. 

Började morgonen med ett hemskt uppvaknande, grannen ringde och behövde akuthjälp med en högdräktig häst. Denna gång var turen på rätt sida och vi kunde alla andas ut för den här gången. Hemsk tanke att kanske förlora både sto och föl om oturen är framme. 

Danny jobbade jag lite i ridhuset med övergångar. Snart är veckan efter vaccineringen över och vi kan öka passen igen. 

Freddy skulle vi lastträna och gjorde oss redo för en lång och tålamodsprövande process. 1 min senare var han på och vi kliade oss lite i huvudet. Vi åkte hela vägen upp till ridhuset för att lasta ur och promenera runt lite på parkeringen bland andra hästtransporter innan vi lastade på igen. Lika enkelt och lugnt som nere vid stallet. Okomplicerat! Nu gäller det att vi håller i och övar trots denna gång, trots allt bor vi i Närke och då är man aldriiig riiiiktigt nöjd. 
Han fick också sina hovar raspade och har trots snön slitit väldigt mycket på hovarna så att det inte fanns mycket att ta av. Hoppas bra foder och mineraler kommer öka hovtillväxten. 

Mausi var sist ut men ack så härlig. Det bästa till sist! Övergångar och tempoväxlingar i trav och galopp. Något försök till ryggning och att leka lite med bogen-in/tagen bakdel i galopp för att påverka henne lite till. 
(null)