Fredagsfeeling

Idag ägnande jag all min tid till mitt största intresse och passion, hästar. 


Stalltjänst och lektion innan det var dags att rida Danny. 
Vädret tillät oss att njuta av kylig höstluft på ridbanan bland alla gula löv. 
Efter lite skrittjobb så blev det galopp i lättsits för att få igång motorn innan vi kollade av enkla byten och singelbyten. 
Bakdelsvändningarna hjälper mig att samla och forma innan vi jobbar med arbetspiruetter, vänta på mig men ändå tänka framåt i varje språng. 
Sedan när vi jobbat galopp så är traven en fröjd att rida, mjuk och följsam och öppnorna är fungerar bättre än de gjort på länge. 

Efteråt fick han stå under värmelamporna för att torka, jag måste nog klippa honom nu men vill vänta till nästa vecka. 

Sedan skulle jag tömköra Mausi men hon reagerade väldigt mycket när jag borstade och jag upptäckte hur spänd ryggen var på vänstersidan. Det blev behandling med Biolighten, båda sidorna för att mjuka upp. 
Efter det så ville jag checka av hur hon rörde sig och gick upp till ridhuset där hon fick springa på lina. 
En sten föll från mina axlar när hon rörde sig mjukt och fint utan tecken på stelhet. 

Avslutade kvällen med att harva ridbanan, sladda ridhus och vattna. Underbar dag helt enkelt! Höstguld

Vilken dag! 

En riktigt vacker höstdag med sol, värme och en fläktande bris, till det så spenderade jag hela eftermiddagen i stallet med två (ok tre) underbara individer.
Bazinga roade sig själv med att jaga möss när jag pysslade med hästarna, hon är så ihärdig och man märker att hon är en (jackrussel)terrier. Älskade hund vad hon förgyller vår vardag.

Dannys vila fick nu avslutas eftersom det kommer en spekulant på söndag, det kan vara bra om han är lite genomjobbad och lyhörd för att ge ett gott intryck. 
Han kändes pigg och glad, kanske lite dåligt fokus i början på skänkeln och mer fokus på skogen och grannen i trädgården. 
Vi jobbade bara basic, hand-skänkel, gas-broms samt att inte hänga på mig utan bära själv. 
När jag är lugn, avspänd och fokuserad så blir allt så bra, då jobbar vi med varandra istället för emot. Jag måste leva som jag lär och inte glömma bort de små detaljerna i grunden/uppvärmningen som är så viktiga för oss, när de är på plats så flyter allt annat som smör på en het potatis. 

Mausi fick oturligt lite skav av skänkeln igår och jag tog det säkra och lät henne slippa ryttare idag. Det blev en skogspromenad och vi träffade ingen älg, som tydligen håller till uppe på kalhygget, men på grusvägen hem så stannade mitt hjärta och jag skrek till. En ORM, bara några dm från min fot och Mausis hov, låg ihopringlad och beredd att attackera. När jag snabbt backat av ett steg så lugnar jag ner mig lite och stampar i marken och den ringlar sakta in i skogen, till min fasa ser jag inga gula prickar utan det är bara en svart otäck/äcklig huggorm. Uppskärrad går vi hemåt och jag kommer nu nogrannt studera marken i skogen den närmaste tiden för överraskningsmomentet är det jobbigaste när man nästan trampar på den. Usch! 

Uppe på benen igen

Äntligen efter två dagar i dvala och feber så kände jag livs(stall)lust igen när klockan ringde. 

Så jag åkte till jobbet och väl hemma igen så var det dags att börja jobba mot Mausis mål efter hennes lite längre vila än planerat. 

Efter våra tre starter nu under hösten så märkte jag att hon är lika cool på tävlingsplatser som hon är när vi åker iväg och tränar samt som hon är här hemma. Därför behöver vi inte träningstävla något mer utan kan fokusera oss på att stärka traven och galoppen. 

För att kunna starta LA och MsvC så måste hon bli stadigare, bära sig bättre själv, starkare och orka komma tillbaka på sina bakben mer än det hon nu gör. 
I traven ska jag nu lägga in mer skolor (samling) varvat med skänkelvikning (lösgörande) för att spänna bågen ytterligare. 
I skritten ska jag börja introducera framdelsvändningar som sedan ska leda till ryggning. 
I galoppen är det skritt-galoppövergångar varvat med trav-galopp samt förvända galoppen. 

Dagens pass påminde mig om den underbara känsla jag fick när jag första gången red henne, som handen i handsken. 
Det är så häftigt att jag hela tiden hittar/får den där känslan fortfarande och hoppas så innerligt att vi kommer jobba ihop i många år. 

Jag kollade av gas/broms, volter och skänkelvikningar men tog sedan rätt snabbt galoppen för att den hjälper till att få henne lösgjord men också är den gångart vi måste lägga energi på nu. 
Trav-galopp fungerade riktigt säkert idag och det kändes lätt. Jag vill att hon ska balansera sig lite bättre direkt i traven efter galoppen och gjorde därför många övergångar. 
Avslutade galoppen med att rida två bågar av förvänd innan passet avslutades med tempoväxlingar i trav. 

Vilken lycka!