Sommarkvällar

Det är bra konstigt, även om jag vet den biologiska orsaken, att man orkar vara uppe så mycket längre på sommaren. 

Jag sover så mycket mindre på sommaren än på vintern, är sällan före 23 i sängen och vaknar med lätthet kl 6. 

Igår galopperade H på Mausi och det gick som vanligt bra. Hon tyckte  att Mausi börjar kännas väldigt fin i traven och förstår min tanke med att stärka upp galoppen med jobbet på slingan. 
Idag red jag henne ett kortare pass bara för att jogga bort ev träningsvärk men hon kändes fin. 
Testade i ons med att rida utan trapetspadden men blev inte nöjd, därför testade jag idag med fårsinnspadden. Jag fick en annan sits och placerades bättre i sadeln. Ska testa några dagar nu med den och utvärdera. 

Danny vilade idag men igår red jag och vi jobbade lite mer med galoppen eftersom vi i onsdags tog med trav. 
Byten, singel och serier, att hitta rakheten och bjudningen utan att falla isär eller tappa trycket. 
Piruetter, att räkna sprången och inte falla framåt när jag rider ut ur den. 
Avslutade med några travöppnor för att hitta flytet, vinkeln och tryggheten. 

Sommarhälsning från Sigge

Det värmer gott i hjärtat när jag får sms från Sigge och hans ägare. Att jag hittade rätt köpare till honom är underbart och jag gråter en skvätt av saknad, men också lycka och tacksamhet över att de fann varandra och har blivit lyckliga ihop. 
Detta önskar nog varje hästägare få när man sålt sin häst. Det har nu gått två år sedan han flyttade. 

Hej Maria! Hoppas att allt är bra med er, här i Gävle är det bara bra. Här kommer en första sommarbild på Sigge på grönt, släppte ut honom några timmar idag. Kommer att gå på grönt samtidigt som jag kommer att rida honom i sommar. Min medryttare som är hoppryttare har startat honom i några dressyr tävlingar under våren. Dom var super spända i dom första starterna men senaste klassen vann dom med mycket beröm från domaren, en LA1: a. Till hösten kommer dom att vara med i div 2 laget. Själv tränare vi för HR o vår egen tränare regelbundet. Sigge har varit fräsch hela tiden, han är en underbar häst passar mig perfekt😍. Hälsa familjen, ha en skön sommar. Kram U o Sigge🌻🐴

Träning

Idag var det åter träning för min hemmatränare C. 

Hon hjälper mig att hålla huvudet kallt och terriern i schack. 
Danny fick jobba öppnor eftersom det fortfarande är vårt "problem", det är där traven ska växa och visa domaren samling och schwung. 
Jag tenderar att tvära för mycket och då blir han rak, tvärar jag för lite så tappar jag eftergifter runt innerskänkeln. 

Vi var inte sams idag men till slut hittade vi en bra känsla och det lilla galopparbete med piruetter blev grädden på moset. Härlig känsla nu när de börjar sitta på träning. 

Efteråt red jag Mausi utan C men ändå ögon på backen och det glädjer mig att våra framsteg syns. 
Även om Mausi idag var lite ifrågasättande men ändå jobbade bra. 
Testade att rida utan trapetspadden och jag satt bättre men jag ska prova med fårskinnet imorgon för att se om det känns bättre.