Vakna på rätt sida?

Imorse kändes det som om jag aldrig somnade igår kväll, det kändes som om jag sovit väldigt oroligt och därför var humöret inte riktigt på topp. 
Undra om hästar också sover olika bra/dåligt och på så sätt ha bra/dåliga dagar? 

Danny gick ett pass med travfokus och då slutor. Han behöver börja klättra uppåt och jag behöver öva på att inte putta baken före. Varierade öppna-sluta på diagonalen samt olika tvärningar på diagonalerna. Kontakten på vänster tygeln är så superviktig att jag har i högerslutan. 

Sigge kändes fin i traven och efter lite skolor så fortsatte jag vårt galoppjobbande. Idag med fokus på framåtdrivning eftersom jag märkte igår att det strulade lite och när han tänkte bakåt så gick han inte framåt för skänkeln. Så det var bara att backa tillbaka lite och rida framåt i rund-låg form, pust och stön sa Sigge. 

Söndagsmys

Danny kändes åter fin redan från början i traven och vi jobbade lite skolor innan galoppen. Det är i galoppen som vi måste bli bättre för att kunna klättra upp en klass, till MsvA och St Georg. 
Tror knappt det är sant att Danny, om allt går åt det hållet som det just nu ser ut som, kommer kunna de klasserna. 
Men för att vi ska bli redo, enligt L och C, så måste galoppsprången bli rundare  och mer eftergift. För då blir piruetterna och galoppslutorna inget problem. 
Eftersom jag alltid varit bättre på att räkna till tre än fyra så passar MsvAn bättre än B:5an och StG, där det ingår byte i vart fjärde.
Men idag så flöt seriebytena på och jag testade i vartannat, först 2 st, sedan testade jag och vi fick till 5 st!!! Wihoo vad glad jag blev. Älskade häst! 
Sigge vågade jag rida idag också trots lite blåsigt väder och tur var väl det för han kändes riktigt fin i traven idag. 
På slutet efter skolor och galoppjobb så kunde jag leka lite och tänka lite passage-tramp på honom utan att han blev stressad och trippig. 
Galoppen ska jag bara försöka glömma, för just nu verkar att vara jobbigt och det låser sig men jag vet att det är en fas som vi går igenom och att vi är på rätt väg. Det gäller bara att hålla huvudet kallt och ha väldigt mycket tålamod. 

Dagens bilder som maken och dottern så snällt hjälpte med att ta/filma. 


Täcke eller inte, det är livets stora fråga

Iallafall i hästvärlden, nästan ingen annan fråga kan skapa så många kommentarer, arga påhopp, olika synpunkter mm mm på de sociala medierna.

När jag läser dessa frågor så tycker jag delvis synd om den som vågar ställa frågan men jag tycker också att personen som frågar nästan får skylla sig själv eftersom jag tror att nästan alla hästmänniskor vet vilken laddad fråga detta är.

Varför är den då så laddad? 
Varför kan vi inte bara låta var och en göra som den tror är bäst för sin häst och frågar någon "hur gör ni?" svara då bara på frågan och börja inte kasta fram synpunkter på för/emot. 

Jag förstår om någon behöver fråga om saker och jag tycker det är då väldigt praktiskt att skicka ut frågan i ett forum, men varför kan inte människor sluta kränka, kasta skit och idiotförklara varandra på nätet. Det är knappt så jag längre vågat svara/kommentera något eftersom man kan bli påhoppad.
Är det så vi ska ha det på nätet? 
Alla får ha en åsikt, helt klart ska man få ha det men om någon frågar "hur gör ni? så betyder det inte "vad tycker ni?". Det är två olika frågor. 

Tillbaka till frågan, täcke eller inte täcke, vad tycker jag och hur gör jag.
Jag gör det jag anser vara bäst för mina hästar och deras individuella behov, för jag tycker att jag känner mina hästar rätt väl och jag känner mig rätt säker på varför jag gör som jag gör.
Att ha täcke på sin häst anser jag har många fördelar men för vissa andra hästar passar det inte alls. 
Bara för att jag gör det på ett sätt betyder inte att det är rätt eller fel men det känns rätt för mig, mina hästar och våra behov.

Personligen så går jag igång när någon tar upp att det inte är naturligt för hästar att ha täcken eller att "de är gjorda för att gå utan täcken". Isåfall skulle vi kunna riva alla hus och flytta ut i grottor eftersom det är det som borde vara naturligt för oss, att leva som grottmänniskor eftersom det var så människan levde när den "skapades".
Ok kanske lite väl häftigt kanske men stäng av elen och lägg bort mobilen och börja jaga maten istället för att ta bilen till närmaste snabbköp. Är det tillräckligt naturligt för oss så att endel människor ska börja inse att våra hästar nuförtiden och hur vi använder de faktiskt skiljer sig från hur hästarna levde sitt liv när det bara fanns vildhästar.

Gör det som passar dig, din häst och det du tror är rätt. Känner du dig osäker, fråga någon som du respekterar och som har en utbildning eller någon som kan ge dig för-och nackdelar utan att lägga värderingar och ger dig möjligheten till att själv avgöra.