Oj

Ibland flyter dagarna på och jag var väldigt seg igår men ändå hann jag med rätt mycket.


Jag red Danny och jobbade vidare med att hitta bra linjer till kür-programmet men det går trögt. Det känns som om alla de vanliga linjerna eller att de blir för knepiga och osäkra.
De ska ju framhäva våra bra delar och maskera våra svagheter... 
jag testade att öka galopp och direkt i upptagningen komma in i en piruett, vilket fungerade men nu är frågan om de blir tillräckligt bra när jag gör så. 
Vi jobbar vidare men är det någon som har idéer eller vill hjälpa oss så säg bara till. 

Mausi tömkörde jag igen och tanken var att jag skulle rida ikväll men jag kom hem sent. Efter 12 timmars arbetsdag så orkade jag inte gå ut, det får bli imorgon istället. 

Avslutade kvällen nu med att plugga TR inför kommande dressyrdomarkurs och uppskrivningen till överdomare. 
Väldigt nyttig läsning och det borde nog fler göra eftersom det står väldigt bra beskrivet om dressyrens mål, utförande och alla rörelser. 

Riddejt

Började förmiddagen med att träffa min dressyrvän på riddejt och mängder av hästprat. 

Vi träffas och rider ihop innan vi fikar som avslutning, ett härligt sätt att umgås på och vi inspirerar varandra. 
Idag kom hon hem till mig och "besiktigade" ridhuset, det är alltid lika härligt att få komplimanger för hur fint vi fått ridhuset. Det är så kul! 

Danny jobbade jag på med galoppslutorna och piruetterna, jag har hjälp av mina små remmar vid sadeln så att inte händerna höjs eller går bakåt. 
Avslutade med att tänka lite passage-steg men det tog idag ett tag innan han slappnade av och slutade överarbeta men det är så härligt att det börjar visa sig. 

Mausi fick vila eftersom hon kändes lite varm vid såret. 

Nu väntar en kväll med ännu mera hästprat när mina ridlägertjejer kommer på besök. God mat, mkt skratt och ett dopp i badtunnan. 

Ta tillvara på varje minut

Ibland får man sig en påminnelse om att ta tillvara på vad livet erbjuder eftersom det ibland händer att det rycks bort snabbare än man anar.


Det är så lätt att se vad man inte har.
Det är så lätt att lägga undan saker som ska göras sedan.
Det är så lätt att alltid vilja lite till, lite mer, lite bättre.

Men ibland inträffar saker och då stannar jag upp, tänker till och ödmjukt tackar för allt det jag har. 

Det finns bra saker med att alltid vilja bli bättre, man utvecklas och inser att man alltid kan bli bättre. Men det finns också nackdelar, man blir aldrig nöjd och man kan börja tvivla på sig själv. 

Idag stannade jag upp och tänkte till. Jag måste njuta av stunden, min familj och mina hästar, vem vet hur länge det varar. 
Lev idag och ångra inget. Morgondagen är ett oskrivet blad och bjuder säkert på en blandning av både sött och salt.