Årets sista pass

Årets sista träning hemma på banan, kraftiga vindar gjorde att jag inte svettades för mycket. Undra när vintern tänker komma? 
I Tyskland så var det här den typ av vintern vi fick, ibland lite snö som låg kvar någon dag. Men när jag bor här i Mellansverige så förväntar man sig nästan lite vinter med snö och kallt. 
Om vädret fortsätter så här så är jag lite sugen på att börja tävla igen med Danny och utsätta han för olika ridhus och spöken. 
Det vore nog bra för våra nerver.

Idag så blev det efter övergångar skritt-trav många skänkelvikningar på diagonalen. Jag fokuserade på att ha honom rak framför mig och lite flexad bakom örat, sitta rakt, titta dit jag skulle komma ut, stilla händer, inte trycka konstant med skänkeln. 
Växlade sedan mellan skänkelvikningar och öppna. Olika linjer för att hålla Danny lyhörd och vaken.
Började sedan lägga in lite sluta och förvänd sluta korta sträckor för att inte få ett motstånd och spänning i Danny. 

I galoppen jobbade jag med att växla steglängden, från arbetsgalopp till några korta steg och sedan framåt igen.
I höger så tycker han att det är jobbigt och gungar då lite mycket med huvudet och det är svårt att hålla ihop honom samtidigt som jag ändrar steglängden. Jag gick då över i förvänd galopp ( höger galopp i vänster varv) och gjorde först trav-höger galopp övergångar för att sedan bara leka med steglängden. JOBBIGT VÄRRE! 

Det är så kul med Danny för även om det blåste så hade jag hans fulla fokus på arbetet och inte vad som hände runt omkring. Blir inte klok på vad det är som avgör om jag har eller inte har det. 
Det är en nöt att knäcka under 2014.


Longeringsdag

Båda hästarna longerades idag för jag behövde bli färdig tidigt idag. E kommer hem och jag längtar. 

Sigge jobbades med trav-galopp övergångar och att galoppera på med stora kliv. 

Danny jobbades skritt-trav övergångar och att trava med långa kliv. 


Det var underbart väder idag och det gör mig lycklig. 

Heldag med hästar

Idag tillbringade jag nästan bara i stallet och hade sällskap av en vän. 
Efter att ha mockat stallet så skottade jag kanterna på ridbanan, helt otroligt väder som väckte vårkänslorna och lusten att börja tävla igen. 

Vi red hemma och jag red Sigge.
Han har utvecklats men ibland spänner han till och det syns och då ser allt så jobbigt ut för han.
Skänkelvikningar, öppnor och slutor bestod travarbetet av idag. Vänsterfattningarna fungerade inte idag heller om jag inte gjorde exakt rätt i exakt rätt tidpunkt. Så irriterande!!! 
Sigge är inte klar för tävlingssäsongen så länge han har detta problem och jag hoppas vi kommer till rätta med det snart.

Min vän, M, red Danny och det blev en sitslektion/reflektion helt spontant. Att små små förändringar kan ändra så mycket. Det är bara synd att vi inte alltid kan få denna hjälpen med våra svagheter, tänk vad mycket bättre ryttare vi skulle bli. 
Alltid lika kul att se sin häst från backen och M gör det bra. 

Sen bar det iväg till en hästsportsaffär för jag skulle köpa broddar och två kuddar samt titta på deras träns och kandar. Jag fick i julklapp ett valfritt träns/kandar av min man och nu gäller det att jag köper det jag verkligen vill ha. Funderar på ett med anatomiskt nackstycke men skulle helst vilja prova först om det nu har någon effekt på Sigge/Danny. 
Jag funderar ett tag till men sen måste jag faktiskt bestämma mig.

Som vanligt avverkades många samtalsämnen när M och jag träffas, vissa lätta och underhållande men andra är tunga och jobbiga. Det är fascinerande att vi blev så bra vänner och jag är glad över att vi började prata den där vinter i ridhuset. 
Det är viktigt att ha vänner i livet men det är inte det lättaste här i livet att hitta vänner, vänner med samma hästtänkande är ännu svårare. Jag behöver någon att bolla mina idéer med angående hästarna, min man fungerar till viss del men ibland behövs någon annan.