Sköna söndag

Eftersom dottern lånades ut i fredags och blev borta hela helgen så fick vi en lugn (?!) söndag hemma tillsammans, maken och jag. För oss betyder det full fräs med olika saker, bygga i garaget, köra med traktorgrävaren, rida hästar, rätta till i gödselconteinern, städa sadelkammaren, tvätta krubba/vattenkoppar mm mm. Helt underbart!

Red Sigge först och jobbade med skolor och att korta galoppen. Han kändes riktigt pigg idag men ändå fokuserad. Gjorde lite upptagningar från mellangaloppen som strulade igår. 

När jag sedan red Danny kom en mycket kär vän över med sin häst och vi red tillsammans på banan. Under tiden vi red körde maken med grävaren och dikade ur upp mot skogen. Vi var alla lite fundersamma på om set skulle fungera eftersom han körde precis bredvid ridbanan, men Danny och Caprinus överraskade oss totalt. Det var bara när han fyllde på vatten i den kokheta kylaren som hästarna tyckte att det var lite läskigt. Då var det röda plogbladet eller harven mycket farligare... 
Jag jobbade först skolor med Danny också innan jag fortsatte med galoppjobbet. 
Tyckte att jag redan från början fick tag i vänster bogen och eftergiften i högersidan. När jag hittade aktiveringsgaloppen så började jag rida byten, först några singel och sedan serier med olika många språng. 
Försöker att inte använda underskänkeln utan bara sätet som byteshjälp för att hinna med när vi nu börjar byta i var tredje och förbereda oss inför tvåorna... 
Till slut gjorde jag några arbetspiruetter som blev riktigt bra. Det gäller att jag hittar vänster sidan och eftergiften i höger då fungerar det mesta. 
Avslutade med en skrittrunda i skogen. Tävlingsrapport

Red Danny ett pass hemma med skolor i traven som fokus innan det var dags att börja göra Sigge färdig för avfärd. 
Eftersom det är lagtävlingen ville jag vara där innan första klubbryttaren skulle starta även om det blev en längre dag än nödvändigt, eftersom jag startade sist i klassen. 

Sigge är inte något stressad av tävlingsmiljön och det känns skönt för då kan jag fokusera på att hitta rätt takt och känsla på framridningen. 
Eftersom jag vet att jag måste ha tryck för att få uttryck men för mycket tryck kan göra honom springig/trippig. Det är en balansgång som ibland tar lite tid att hitta. 

Inne på banan så blev inte allt så bra som det kan vara men det räckte till vinst och 70,14%. Beröm från domaren fick jag för min noggranna ridning och att då kan man kosta på sig missar tyckte hon. Det är så kul när domaren på prisutdelningen återigen upprepar sina kommentarer och berömmer. 

Men det var lite jobbigt i förmiddags när jag började känna prestationskraven komma krypandes, "det här borde Sigge klara utan problem" och "du borde vinna idag eftersom han går MsvC redan...". Dessa tankar och krav dök upp och jag fick verkligen jobba med att inte låta de påverka mig. För visst ska han gå bra men tävlingsplatsen var ny, ryggningar är inte Sigges bästa likaså strular upptagningar från mellangaloppen med omslag, så därför var jag inte speciellt säker på att det skulle gå bra idag. 
Att det sedan gjorde det trots två omslag bevisar för mig att vi har höjt vår  grundridning och kvaliteten på uppvisningen sedan förra året. Det ger mig en bra känsla och ett kvitto på att vi faktiskt utvecklas även om jag inte alltid ser det. 
Det känns rätt bra att faktiskt ibland backa tillbaka en klass och se vad som händer. Händelserik dag

Började dagen med ett pass på Danny på ridbanan. 
Red övergångar och sedan tempoväxlingar i traven och sedan samma sak i galoppen. 
Gick sedan ner till trav och jobbade med skolor. Varierade diagonalsluta med öppna. 

Sedan fick Sigge besöka tandläkaren och det var lite på vänster sidan, men inget allvarligt. 

In till mitt vanliga jobb en stund innan det var dags att åka med Sigge på träning för C. 

Red fram med volter och serpentiner i låg form och galopp. Himla fin blev han redan efter en liten stund. 
Red skänkelvikning och volt som det är i programmet vi ska tävla på lördag innan vi red igenom galoppdelen. Jag måste sträcka ut halvcirkeln i den förvända galoppen för att undvika omslag. 
Jobbade sedan med att samla galoppen. Härligt pass!!!