Träning dag2

Tänk om man kunde få rida för tränare varje dag, vilken utvecklingskurva man skulle ha. 

Danny kändes fin på uppvärmningen men efter "försnacket med C" så tog han inte riktigt förhållningarna efter skänkelvikningarna. Så jag fick lite skäll för att inte rida rätt och göra det lätt för stackars Danny, så jag fick öva på att balansera innan vi red ur skänkelvikningen och då få en bättre halvhalt innan hörnpasseringar. Mycket bättre gick det då! 

Pang på programridning och efter lite strul med synkningen av vilket program jag började rida så red vi igenom StGeogre två gånger. 
Inte utan missar men fullt godkända tyckte domaren/tränaren C. 

Jag måste tänka på att ha honom rak i övergången till skritt och i alla vänster svängar som leder fram mot första skrittpiruetten. 
Jag måste rida på den ökade skritten direkt vid bokstaven och visa en tydligare skillnad. 

Det kändes bra och vi var båda nöjda över passen och uppladdningen inför vårterminens sista tävling, för sen ska Danny få en välförtjänt vila. 

När andra tar "kväller" så sätter vi igång med ett nytt litet projekt... Snyggt kommer det bli. Älskar min make! 

Träning dag 1

Idag var det första dagen på tvådagars kursen för C. Vi var på en ny anläggning med en bra utebana och Danny skötte sig riktigt bra.

Tanken är att vi skulle jobba lösgörande och vissa programdelar och imorgon slipa på hela StGeorge-programmet.

Började med skänkelvikningar och jag inser att jag hemma är lite för snäll, jag måste våga trycka på och länga steget för att få ännu mera effekt.
Öppna-volt-sluta följde och förra veckans arbete visade resultat. Det var bättre i vänster bara jag tänker på att "kunna ställa om och rida förvänd öppna". 

Sen galopp och då hitta rytmen i den mer energiska galoppen. Trav/galopp-övergångar för att få suget i handen och ärlig framåtbjudning. 
Red några serier och piruetter. Jag måste våga rida lite mer, inverka lite mer för att hitta stabilitet i hjälperna nu när vi rider med lite mer energi.

Imorgon blir det generalrepetition inför debuten och det känns lite pirrigt. Jag är stolt över Danny och den arbetskämpen han är och hur han kämpar upp i klasserna tillsammans med mig. 


JAG ÄLSKAR ATT RIDA!!!

Hemkommen, allt urpackat från husvagnen och undanplockat från hallen.
Äntligen ut i stallet för att jogga Danny på slingan runt hagarna. 
Vilken känsla, trots att det bara gått en ledig dag så kändes det som en halv evighet. 
Första ridturen när det kändes som en sommarkväll och jag upptäckte till min fasa två bromsar, som fick smaka på handen.
Några varv i skritt, trav och galopp. 
Jag lekte lite med seriebyten på vissa sträckor eftersom jag behöver hitta känslan när Danny har den där extra energin i galoppen. 
Känns så häftigt att bara kunna plocka upp honom och leka med byten efter de år av tragglande med att lära honom byten. Nu känns det så lekande lätt och Danny verkar tycka det också. 

Att rida och träna är livet, det ger mig energi, jag mår bra i kropp och själ. 
Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan hästar men nu gäller det att hitta en ny stjärna snart...