Vill så mycket

Idag ville jag för mycket, det blev aldrig något bra av ridningen och jag känner mig värdelös som ryttare. 

Så kände jag efter dagens pass med Danny men nu i efterhand så vet jag var det gick fel. 
Redan i början så var jag lite jäktad, jag ville hinna rida fram innan mannen kom upp för att fota och jag vet om att han inte har tålamod att vänta hela passet. Mycket riktigt så hann jag precis börja trava när han kom upp och då hade jag inte hittat den bra känslan i skritt utan vi började trava utan någon plan. Inget fungerade, bromsen var seg likaså gasen. Svarade med att hålla i bettet och bara tjura ihop, sprang på men kom inte tillbaka eller så svarade han inte framåt utan tänkte hela tiden bakåt i varje igångsättning. 
Jag kämpade med att inte tappa humöret, kämpade med att inte tappa tålamodet, kämpade med att hitta någon lösning. Jag ville så gärna få bra bilder på Danny, när nu äntligen någon kom upp med kameran. 

Samtidigt började en tanke gro i mitt huvud, sadeln. Denna tråkiga känsla känner jag igen och den försvann när jag tog bort iläggen i padden, men då kom mina skavsår tillbaka och nu har jag lagt tillbaka de. Kan det vara så att det är dags att ta tag i sadelproblemet igen? Jag vet hur känslig Danny är för hur sadeln ligger, min sits påverkas så mycket av hur sadeln ligger och vi behöver få all hjälp för att komma vidare. Sitter jag som en kratta så går Danny därefter. 

Det tog mycket svett och nära till tårar innan jag hittade något som gjorde mig nöjd. Imorgon jobbar vi vidare och då ska jag inte stressa. 
(null)

Riddejt

Fredag med dejt, inte på kvällen utan på fm med fina B och hennes matte. Så kul att kunna träffas och rida ihop, titta på varandra och prata om motivation, upplägg och inspiration. 
Mausi gick detta dejtpass och det var lite häftigt med två ston, ett svart och ett vitt. Två damer som kräver att sina ryttare har en plan utan att vara bossiga, tydliga ledare med framförhållning. Tålamodsprövande!

Ledde henne rätt länge innan jag började rida och sedan blev det travuppvärmning med volter, övergångar och skänkelvikning. Lite galopp med trav-galopp och volter innan det blev travskolor. 
Hon är så härlig att rida och jag känner hur fler pusselbitar faller på plats. En annan bra funktion med att jag skrivit mål för henne är att jag nu inte stressar och pressar henne, för det viktigaste målet är alltid en hållbar och arbetsglad häst. 
(null)

Slutet närmar sig

Men samtidigt börjar snart nästa kapitel, jag satte mig nu ikväll med dator och kalender redo att planera 2018. Hästarnas mål och en grov tävlingsplanering. 

Jag gjorde SMARTa mål för Mausi och mina planer för vad vi ska uppnå under våren. Det känns lite läskigt men ändå ville jag nu höja pressen lite till på mig och då är det bra med en mål-modell. När jag filat klart på den så kommer den såklart läggas ut här så jag lätt hittar den. 
Idag jobbade vi på bra med trav-galoppövergångarna och överlag att använda sätet i avsaktningarna. Hittade i slutet en bra trav som jag kunde arbeta med skolorna i utan att det blev för mycket tryck eller för springigt. 

Danny funderar jag på vad målen ska vara, testa igen att rida kür eller bara rida de vanliga klasserna MsvA/PSG och någon Inter1, för att kanske behålla formtoppen och ev kunna starta någon piff/puff-klass i höst. Vi får grubbla vidare, för sedan är det om jag ska strunta i inomhussäsongen på våren eller klarar jag av det? 
Dagens jobb i ridhuset blev mest lite lek i form av galopp/trav i lättsits och lite tempoväxlingar på långsidorna. Inga hårda krav på form utan bara tänka runda språng och röra på bogarna. Idag behövde vi släppa lite kravet på samling och bara tänka påskjut. 

Snart är det också dags att skriva och summera året som har varit för båda hästarna. Excell-filen på båda hästarna måste kontrolleras så alla protokoll är ifyllda och jag kan dra ut ett medel för alla klasser för analys. Härligt att få grotta ner sig i.  (null)