Valborg

Längtade upp på hästryggen idag trots att jag kände mig rejält trött efter  helgen. 
Mausi jobbade jag i ridhuset och tanken var ett lugnt joggingpass men istället blev det en riktig genomkörare och hon var med på det hela tiden. 
Övergångar i mängder, skolor varvat med skänkelvikning, förvänd galopp. Nog var det mina funderingar från lördagen som nu jobbades med och nu ska vi banne mig bli ännu starkare och kvickare. 

Danny fick jogga på linan istället eftersom jag inte ville riskera att halka dit på honom också. Han behöver få jogga och sträcka ut ryggen, vila ifrån samlingen men ändå röra på sig. 

(null)

Söndagsreflektion

En lång söndag går mot sitt slut och idag satt jag på andra sidan dressyrstaket. 

Gårdagen bearbetas fortfarande och nog pendlar mina känslor ännu när jag funderar på starterna. Ärligt så är jag skitsur över att inte presterat bättre med Danny eftersom det kändes så härligt på framridningen men är också lite sur på mig själv för att ha haft förväntningarna på resultat trots att jag inte skulle ha det. Men samtidigt så rycker jag nästa sekund på axlarna och tar mig i kragen, vet att det är så här han är. Ibland kokar det över och vi blir för taggade både han och jag helt enkelt. 
Det är också mitt fel att ta med båda hästarna på samma tävling, Mausi klarade det men inte Danny. 

Vad beträffar Mausis start så får jag ta på mig flera av missarna eftersom jag ser på filmen hur spänd jag är, hur axlarna är uppdragna och avsaknaden av halvhalter för att förbereda, balansera och hjälpa henne att klara programmet. Domaren kanske tyckte jag lotsade henne väl men jag själv vet att vi kan bättre. Men jag är stolt över oss, stolt att jag inte känner någon rädsla längre att rida henne i okända miljöer. Visst hade jag innerst inne hoppats på bättre resultat och mindre missar men vet att det är tävlingsdjävulen i mig som glöder till och lurar mina känslor. 
(null)

Avklarat

Förmiddagen kändes lång och jobbig,  nerverna och humöret var inte under kontroll. Detta är så olikt mig men allt som rör prinsessan gör mig uppjagad och spänd. 

Mausi skötte sig så väl när vi lastade ur och sadlade. Hon kändes avslappnad rätt fort och började då jobba. Resulterade i att när vi väl skulle värma lite avsaktning och förvänd galopp så satte hon sig på tvären. Några min kvar och jag valde att gå ut till utebanan för att bryta den negativa spiralen, det lyckades och vi hittade lite bra känsla i collectingringen men nu började vi känna oss mer än redo att gå in. 
Jag fick rida med insidan av huvudet och blir glad när det var kommentaren från domaren också. 
(null)

Dock blev det lite för många dyra missar men jag är nöjd över att hamna 2a utanför placering på en 7e plats. Många 7or och en 7,5a på vänsterfattningen (!!!) men samtidigt många 4or och 5or som kostade poäng. Trots missarna så är jag nöjd, mitt mål var att starta. Komma till start och ta oss igenom, det gjorde vi! 
(null)

Ladda om i en halvtimme, lasta ur gnäggDanny som visar att han aldrig kommer kunna åka med någon kompis på tävling, det är bara att inse det. Mausi höll sig lugn och det är jag väldigt glad över, vi hade en reservplan ifall hon skulle flippa ur i transporten. 
Framridningen blev magisk med Danny, allt stämde och vilken känsla när han bär och driver med bakbenen. MEN tyvärr blev även denna värmning något för lång. Danny blev övertaggad och började då ligga på istället för att bära OCH lyssna. 
Jag kunde mest bara le åt de hyss och missar han idag levererade, jag utnyttjade betygskalan från 0-8 och resultatet ska vi inte lägga på minnet. 
Det jag tar med mig idag är att jag hittade den där wow-känslan på framridningen så snart kan jag plocka med mig den in på banan. 
Vad hade jag för mål med Danny? Jag kommer inte ihåg om jag formulerade ett men dagens start var den där "pys-starten" då allt är nytt för säsongen och inget riktigt fungerar helt som det ska. Att jag sedan var totalt slut av anspänningen med Mausi gjorde inte allt bättre men jag hade roligt trots ett mindre upplyftande resultat. 
Nu är det gjort och jag kommer sova som en klubbad säl inatt. Sen jobbar vi vidare mot nya tävlingar! 
(null)