Dubbelträning

Idag packade jag in båda hästarna och drog till Nyköping för L-träning. 

Jag fick inget sällskap med mig men löste det rätt bra ändå. 

Väl där lastade jag ut båda hästarna samtidigt och kunde stalla upp de i gästboxarna innan jag kunde vila lite själv efter körningen. 

Danny var först ut och vi jobbade först med galoppslutorna, först på långsidan innan jag fick rida diagonal men tänka att det var en långsidesluta. Blev mycket bättre och vi gick vidare till seriebyten. Där måste jag tänka lite framåt efter högerbytet. Vi testade också att byta i varje men jag kommer inte till tre, vi får bara till 1-1 sedan två språng innan nästa 1-1. Men hon tror det släpper bara jag fortsätter rida 1-1-2-1-1-2-1-1. 
Avslutade med passage-piaff-tänket och där fick vi på slutet till lite takt. Häftigt! 

Snabbt spola av Danny, torka svetten i pannan och sadla på Mausi. Danny gnäggade efter oss när det var dags för prinsessans pass men hon brydde sig inte speciellt om honom eller lastmaskinen som lastade av utsäde under ridpasset. 

Efter att vi värmt upp lite i trav och L sett läget så tog vi tag i galoppen. 
Öka/minska volten för att få henne att själv samla sig. 
Vi övade också på att göra galopp-skritt-övergångar. Mycket jobbigt mest i vänster varv tyckte Mausi men några fina fattningar fick vi till. 

Packade in oss igen och åkte hem, trötta men nöjda över träningen. 

Nya tag

Ny vecka för Mausi och imorse joggade vi först lite lätt runt på serpentinbågar för att komma igång i våra kroppar. 


Efter några skänkelvikningar så tog vi tag i galopparbetet. Öka/minska sprången, på volt och rakt spår. Övergångar galopp-trav, i samma varv men också byte av varv. 
Flytta henne undan skänkeln i fattningen för att få mjuk innersida. 

Avslutade med trav-skritt övergångar och kände mig väldigt nöjd. 
Ett bra pass inför morgondagens tur till L. 

Träning

Idag vilade Mausi i hagen efter gårdagens äventyr men Danny trimmade jag med tillsammans med C. 


Min analys av tävlingsresultat och bedömningsgrupperna gjorde mig uppmärksam på att vi tappar värdefulla poäng i galoppslutorna. Därför pratade vi om det och jobbade till en början först med det och sedan med att höja tempot lite (öka påskjutet inte takten) för att få mer framben och känsla av att han tar för sig i galoppen. 
Red sluta-öppna-sluta på diagonalen i trappan, växlade sluta-skänkelvikning på diagonalen eller sax. Danny måste lyssna snabbare på mig och inte slå dövörat till bara för att han "tror" att vi ska göra hela diagonalen, hela tiden ha uppmärksamheten på om jag ev ändrar riktning, tempo eller rörelse. 

För att få luftigare byte efter slutan så måste han bjuda framåt ett språng innan bytet. 

Sedan var det traven, där ska vi också försöka hitta snabbare reaktion och mer fokus på mig än på allt annat runt omkring. 
4 trav-2 skritt är en väldigt jobbig övning både för mig och Danny. 
När vi sedan på slutet bara bad honom att öka påskjutet och länga LITE på steget utan att häva sig på framåt eller ta tag i tygeln så fick båda två jobba väldigt mycket. 
Mitt tålamod sattes på prov idag men jag tror vi är något på spåren, en byggsten vi måste jobba med för att höja oss lite till och utvecklas som ekipage.