Helgen

Arbetet med ridhuset tar mycket av vår tid eftersom vi just nu har en väghyvel med laser hemma som vi har stor nytta av i arbetet med underlaget.
Bottenterassen hyvlades plan och paddades innan vi la in geoduk och första lagret av underlaget, makadam 16-32.
Under tiden så fick vi hjälp av vår vän som är elektriker som kopplade in 4 linor med lysrör, totalt 42 lysrör och en strålkastare med rörelsedetektor.
Jag har fixat på utsidan med plattor under lövutkasten samt lagt sten på framsidan mellan portarna.

Igår vilade hästarna men idag var det dags igen.
Mausi blev tömkörd och jobbade övergångar.
Danny gick ett pass med fokus på låg-rund form under tiden vi jobbade övergångar. Jag vill inte tappa ryggen nu när vi jobbar lite mer intensivt med halvhalter och samling.

1 år

För 1 år sedan flyttade Mausi hem till oss. Efter några oroliga dygn från det att hon lämnade stallet i Tyskland tills hon lastades av här hemma.

Ett år har gått sedan vi träffade på "häst nr 20"
på vår resa i Tyskland. Det var en tillfällighet och inte alls planerat att hon skulle visas för oss men när vi kom tillbaka för att provrida en annan häst för andra gången så passade vi på att titta på ytterligare två hästar.
Redan när hon skrittade runt så pirrade det till i magen "henne ska vi ha" skrek jag inombords likt de som ser tjuren Ferdinand fara runt. Men det var ju ett sto, men när jag hoppade upp och red henne så visste jag att jag hittat min drömhäst. Det var som handen i handsken, efter 20 hästar på tre dagar så vet man vad man letar efter för känsla.
Även nästa dag när vi provred henne så log jag från örsnibb till örsnibb, jag försökte hela tiden se kritiskt på alla hästar jag hade på min topp 3 lista.

Men detta år har inte varit rosenrött utan vissa stunder har varit riktigt becksvarta och jag tvivlat på mitt val. Jag har fått kämpa med min rädsla och besvikelse, kämpat med att inte ge upp.

Men nu, lagom till årsdagen så börjar jag le igen och jag älskar henne lika mycket som den dagen hon kom hem.

Invigning

Började morgonen med ett pass på Mausi under vaksam blick av min make. Det känns bra att han tittar till oss ibland.
Idag provade jag att vända över ridbanan, i en kort diagonal, i galopp och sedan rida förvänd galopp igenom kortsidans två hörn.
Jag blev förvånad när vi redan på första försöket fixade det i båda varven.
Jag börjar få henne att jobba lite mera och komma tillbaka på bakbenen så att framdelen blir lättare. Sedan hon kom hem så har jag långsamt ökat kraven omedvetet och vi har mer och mer börjat jobba med oliksidigheten, det har gett resultat känner jag och min man håller med.

Senare på eftermiddagen red jag Danny och idag skrittade vi in i ridhuset och vände, första hästen i ridhuset!
Sedan försökte jag hitta ridningen ifrån igår men vad lätt det är att jag tappar lugnet och börjar rida med handen istället.
Till slut hittade jag en liten känsla från igår och nöjde mig för idag.