Snöväder

Men det stoppade inte mig att åka till ridhuset. Det var lite halt och oplogat när jag åkte med första hästen men sen smälte det undan lite och plogbilen hade varit ute. 

Danny
Pigg och fin men det blev då en liten konflikt vid det farliga hörnet. Jag höll mig lugn och väntade ut honom. 
Vi jobbade med galoppen. 
Slutor, piruettgalopp och till sist byten på rakt spår mot spegeln för att kontrollera att han är rak och att jag inte ställer om för mycket. 

Sigge
Jag testade att rida med Dannys sadel, för den låg fint hemma. Jag tog med trapetspadden för att testa. 
Det kändes rätt bra först men sen började den åka fram på bogen. 
Jag hoppade av och la om den men samma sak hände igen. 
Det blev ett kort lätt pass för Sigge men det behövs ibland också. 

Nu har jag fixat hår och makeup, tagit på mig klänning och finskorna är nerpackade. 
Först en drink hos C innan vi tillsammans åker på galan. 
Det ska bli en trevlig kväll i gott sällskap! 

Skogspromenader

Vädret och mitt humör gjorde att det blev två promenader i skogen idag för båda hästarna. Det är faktiskt riktigt skönt och jobbigt att gå i deras takt och öva på lite ledarskap från marken. 

Mitt humör är inte på topp, jag har alldeles för mycket tankar i huvudet just nu och det gör mig lite frustrerad. För lite tid till alla mina tankar och idéer till förändring. 
Det handlar inte om hem eller hästar den här gången utan mitt jobb.
Jag sa att jag inte skulle engagera mig i mitt nya jobb, när jag bytte arbetsplats. Jag skulle bara flyta med och hålla mig till mitt lilla uppdrag och inte vilja organisera och förbättra hela arbetsplatsen. 
Ni som känner mig väl visste nog att detta inte skulle fungera och ni hade så rätt. Jag är så engagerad i allt som finns, så tiden räcker inte riktigt till. Nu har jag fått ett erbjudande som jag grubblar på, jag vill men vet inte riktigt om tiden finns. 

Jag skulle vilja/behöva sätta mig ner och få ner alla tankar och idéer på papper så jag kan släppa taget och bara vara närvarande, just nu är det mer än fullt uppe i huvudet. 
Det kanske får bli en fredagskväll med dator, exelfiler och mail... För imorgon är det fullt ös hela dagen. Ridning i ridhuset och sedan piffa till mig inför kvällens gala då jag ska få hämta min DM-medalj. "Second is the first looser" brukar min man säga till mig men just den här andra platsen är jag ändå himla stolt över. 

Träning

Danny fjantade sig i ena hörnet, som han gjort den senaste veckan, och jag hade inte tålamodet med mig idag. 

Det är så viktigt att hinna hem från jobbet, varva ner/bort jobbet och ladda om kroppsligt och mentalt. Annars blir det som idag, jag hade svårt att släppa jobbtankar (bra men kluriga) och då rider jag inte som jag ska. 
Det är tur att jag upptäckte det innan lektionen började så jag hann säga till mig själv. 
Jag gjorde en bra övning på långsidan några gånger, sedan var jag tillbaka mentalt.

Skänkelvikning och ryggningar fram i trav eller galopp. 
Galoppslutor och sedan programlinjer ryggning-galoppsluta som det är i MsvA. 
Galopppiruetter, några stycken, vara noga att hålla ihop formen och driva med innerskänkel. Ta fram ytteraxeln och sänka ner inre. 
Galoppombyten och där vara noga med ridningen efter bytet/landningen, så den blir mer balanserad. 
Avslutade med lite trav - försök till passagesteg - trav, men det tycker Danny är jobbigt och jag har svårt att bara knipa ett steg. Det blir gärna flera steg och då tappar vi framåtbjudning. 

Bra pass och jag längtar tills vi får starta MsvA, för nu känns det inom räckhåll!