Ny vecka

Det är lite pusslande med att få ridpassen att stämma in så här veckan före en tävlingshelg.
Danny behöver sina lediga dagar för att vara positiv och pigg, det märks att vi börjar närma oss höstvila innan vinterträningen drar igång.
Efter dessa två helger med tre starter så kommer han få sina 10 dagar och jag kommer klättra på väggarna av ridlust.

Men nu är det fokus på att vässa till oss inför starten i PSG på lör.
Eftersom det ska bli tråkigt väder nu några dagar så måste jag ta med det i beräkningen när jag planerar passen.

Idag red vi ett lättare pass och jag joggade bara igenom lite lätt men det kändes fantastiskt.
Jag var nämligen i helgen på min första djupvågsmassage och fick hjälp med flera stora spänningar och smärtor. Trodde inte riktigt att det skulle hjälpa men på dagens pass så kunde jag sitta ner i traven utan att känna knivhugg i länd/bäcken. Jag hamnade så otroligt perfekt i sadeln och det tog mig en stund innan jag förstod att det inte berodde på Danny, utan att det var min kropp som äntligen jobbade rakt/liksidigt.
Fortsättning följer...

Photoshoot

Både igår och idag passade vi på att ta kort på hästarna.
Igår blev ljuset lite starkt men för att vara amatörer både på kamerainställning, redigering mm så är jag mer än nöjd.

Men idag fick vi proffshjälp och jag väntar med spänning på resultatet efter smakprovet från alfotografi.

Imorse passade jag på att rida Danny i ridhuset innan solen gick upp och det var näst intill magiskt när solen började lysa in.
Efter uppvärmningen så red vi arbetspiruetter och travöppnor. I båda så fick jag jobba med att rama in vänsterbog när den var ytter för att förhindra honom från att vika sig, men vilken skillnad det blir!

Jag är så laddad inför nästa helg!

Danny

Nu blev tävlingsterminen till slut spikad och två tävlingshelger i november återstår.
Nästa helg blir det två starter i Enköping (PSG och Inter1) och helgen efter det blir det Örebro (MsvA) innan han får vila i 10 dagar.

Men nu gäller det att hålla honom positiv, mjuk och pigg i kroppen.
Så jag jobbar nu mycket lösgörande med volter, skänkelvikningar och galoppombyten varvat med dagar av skritt på lina. Nästa vecka så "vrider vi upp" tävlingsformen och kollar igenom programlinjerna.

Jag är extra noga med skrittjobbet och kör lite extra med Biolighten nu innan det är dags att sluta eftersom det är 96-tim-karens på det.

Imorse så jobbade jag lite med svaga öppnor med övergångar ner till skritt och kände hur han växte framför mig, det glädjer mig att han jobbar på så mycket. Långsamt hittar jag en allt bättre känsla i traven och den är efterlängtad kan jag säga, har ibland trott att jag tappat bort den totalt.

Det ska bli så kul att få tävla igen!