Långfredag

Dagarna är aldrig tillräckligt långa, inte ens idag! Jag lyckas inte hinna med allt jag vill få gjort och får skjuta upp det till nästa dag. Det är lite frustrerande men jag vet att jag gör så gott jag kan. Dygnet har bara 24 timmar och jag hinner det jag hinner, det fungerar inte att stressa och försöka pressa in allt för då blir det man gör inte bra. Jag har fått lära mig att prioritera och acceptera att jag inte har fler timmar på dygnet helt enkelt. 

Mausi jobbade jag mest övergångar, skritt-trav, trav-galopp och slutligen skritt-galopp. Styrketräningen ger långsamt resultat och vi börjar nu hitta samspelet även i galopptempoväxlingarna även om det är jobbigt. 
Avslutade passet i lätt sits och rullade flera varv i lugn galopp. 

Freddy fick springa på lina ute på ridbanan för första gången. Han hade tränset på sig och nu närmar vi oss att lägga dit en täckesgjord som förberedelser för longer/tömkörningsgjorden, måste bara leta fram en först. 
Funderar på hur högt staketet måste vara runt ridbanan för att kunna låta honom springa fritt där. Vill inte ha honom hoppandes över. 

Hitta känslan

Idag var målet med ridningen att hitta känslan igen på Danny
Igår tändes ett hopp om att vi faktiskt inte är helt hopplösa utan vi måste bara kämpa vidare och det gjorde vi idag. 

Lite nervös blev jag när vi först inte riktigt hittade den men efter lite övergångar och galoppuppvärmning så trillade känslan dit. Jag satt med ett lyckligt leende på läpparna och red igenom den ena och den andra krumeluren. 
Visst måste jag jobba och passa bogarna men det tror jag nog är ett resultat av att han blivit väldigt loss i sina sidor. Efter clinicen med Klimke så har vi hårdtränat att ha en eftergift i sidorna hela tiden. 

Vi är inte helt hundra i någon tävlingsmässig form men idag var ett steg i rätt riktning!  (null)

Sammanfattning

Gårdagen gick i rasande fart men avslutades med skön familjetid i St Annas skärgård hos mina föräldrar. 
Innan det så blev Freddy granskad av min tränare C och han passerade nålsögat, vilket glädjer mig eftersom han redan fått en plats i våra hjärtan. 

Vi tränade Mausi och jobbade med rakriktning och hörnpasseringar. Avsaktning och fattning innanför spåret. Jag måste tänka på att inte få för höga händer och inte klappa för att berömma utan använda rösten. 
Små detaljer och pusselbitar jobbade vi med, det kanske såg löjligt enkelt ut men ack så nyttigt. 

Idag var det dags för kontroll av Dannys sadel och jag fick väldigt bra hjälp att hitta rätt nu när han har ändrat sig efter att ha fått en ny sadel som tillåtit oss att jobba bättre. 
Jag har hittat tillbaka till min sits och kan nu inverka ännu mer. Genom att ta bort padden och byta gjord så hittade jag en väldigt bra känsla. Äntligen hittade vi tillbaka till varandra och en sten föll från mitt hjärta. 

Kvällen avslutade jag med ett kort pass med Mausi och vi jobbade mest övergångar. Det blev ingen röd tråd eftersom jag började bli trött och hungrig, så efter en stund kände vi oss färdiga och nöjda.