Tävlingsrapport

KAOS, KAOS, men ändå en bra dag!
 
Vi åt frukost i godan ro när jag inser att jag suttit för länge, snabbt fixa lunchmackorna och frisyren.
Snabbt fläta, borsta Danny och packa in alla saker. Jag svor för mig själv att jag inte packat tidigare på morgonen eftersom det nu börjat regna.
 
Vi kom iväg i tid men nere vid macken behövde maken titta ifall hjälmen verkligen kom med och då ramlade telefonen ur fickan och krossad skärm blev resultatet (KAOS 1), men hjälmen låg bak i sadelkammaren där den skulle.
 
Väl framme i Mantorp (i god tid) inser vi att parkeringen är i en gräshage (blev lervälling) och regnet det öste ner MEN det blåste inte som det brukar. Allt blev lerigt (KAOS 2) och lera är det värsta vi vet! Allt blir så mycket jobbigare när det regnar och leran fastnar överallt.
 
Framridningen skedde i ett 20x40-ridhus och såklart ville ingen leda/rida fram ute. Inte jag heller men det resulterar i all det blir rätt trångt. (KAOS 3)
Plötsligt går bridongtygeln sönder, M får sätta stångtygeln i bridongen och spinga på jakt efter en ny tygel. (KAOS 4) Snabbt hittade hon en att låna och jag kunde fortsätta framridningen. 
12.30 (min starttid är 12.47) får vi reda på att en av de tre domarna inte har kommit ännu och alla starttider förskjuts med 30 min! (KAOS 5) Det är bara att hoppa av och låta M leda runt Danny i ridhuset tillsammans med nu nästan hela startfältet, ca 8 ryttare tror jag att vi till slut var strax innan klassen drog i gång.
Det var bara hoppa upp kl 13.00 och hitta en gnutta av känsla i ridningen och tagga upp oss inför starten.
 
Jag kan inte säga att jag var nöjd med känslan eftersom både Danny och jag blev trötta och varma av den kvava luften i framridningsridhuset men när vi väl kom in på banan så hittade vi lite mer enerig.
Jag kände mig trygg i programlinjerna genom hela programmet och jag red hela tiden, eller rättare sagt så fick jag jobba rätt bra för att få lite energi och hålla Danny på plats.
Fortfarande så behöver vi jobba med den samlade/ökade skritten samt galoppiruetterna.
Av alla domarna fick jag 7or på alla byten på medellinjen och det glädjer mig eftersom vi lätt kan svaja till i bytet åt vänster.
2 st 7or och en 6a på bytesserien känns också bra eftersom vi övat lite extra på att hitta flytet och rakheten.
 
Totalt red vi ihop 64,612% och det blev en 3e placering bland många fina hästar och i vår debut på en nationell tävling.
 
Jag är så lycklig över den resan vi gjort tillsammans, Danny och jag, men även att M och min familj finns med mig hela tiden.
Att bli placerad i de två första starterna i MsvA (för både Danny och mig) kunde jag inte drömma om tidigare i våras och att vi under dessa starter inte heller har hittat den riktigt perfekta känslan ännu skvallrar om att det finns ännu lite mer att plocka fram. 

Med ljus och lykta

Nu börjar jag mer aktivt söka min nästa dressyrstjärna.

Varje dag kollar jag igenom annonser och tittar på youtube i längtan av att hitta den hästen som ska få flytta hem till mig.

Vad letar jag efter?
En valack(hingst) med bra steg som ska räcka för att ta mig upp i dressyrklasserna.
En individ med bra ridbarhet och en positiv inställning till arbete eftersom det krävs hårt och tålamodsprövande arbete för att vara dressyrhäst.
Storleken har ingen betydelse men eftersom jag inte är så lång själv så är ca 165 cm (160-175) att föredra.

Vad har jag att erbjuda?
Ett litet stall med en box som har två fönster varav ett är en halvdörr som bara under ca dec-feb är stängd.
Ridbana på gården och ca 10 min med transport till ridhuset, så det blir många månader där jag tränar utomhus.
Skogsstigar och en blivande "joggingslinga" med flis runt sommarhagarna inpå husknuten.
Regelbunden träning för B- och A-tränare som jobbar utifrån den traditionella utbildningsskalan och har målet att skapa hållbara hästar som når långt i sin tävlingskarriär.
Jag har de senaste åren utbildat 2 hästar från grunden och tävlar just nu på MsvA-nivå. 
Hästskötarutbildning och flera års erfarenhet som hästskötare i Tyskland, ger mig en bra kunskapsgrund för att kunna erbjuda en bra hästhållning.

Vet du någon häst som skulle passa mig? Hör isåfall gärna av dig och hjälp mig hitta min nästa stjärna.Full rulle

Dagen gick fort men jag hann med väldigt mycket. 

Förutom lite trädgårdsarbete och lektioner så red jag båda hästarna. 

Sigge ska hållas mjuk, lydig och fräsch tills han åker. Det blir mycket lösgörande arbete och arbete med eftergiften. 
Volter, serpentiner, skänkelvikning och förvänd galopp. 
Men idag ville jag även jobba med lite samling och jobbade med skolorna. 

Danny fick börja med en skrittrunda i skogen innan vi värmde upp inför arbetet med skolorna. 
I uppvärmningen la jag även in jobbet med de berömda halterna som är vår "Akilleshäl". 
Det är onödigt att ge bort poäng i tre bedömningsgrupper bara för att han inte står still eller ännu värre, att han backar. Så det är bara att hårdträna vidare.