Tävling dag1

Efter en lugn fm med förberedelser så rullade vi mot Östergötland och en av mina älsklingstävlingsplatser, Skärlunda.
Alltid väldigt fina ekipage som är med och då är det ännu roligare när det går bra. Tävlingen är alltid superorganiserad och fina hederspriser och en liten goodibag till alla som startar.

Jag red MsvC:2 som uppvärmning för att visa Danny ridhuset och trots lite missar i flytet i skolorna, spända enklabyten och en för stor skrittpiruett så fick vi 66.44% och blev 5a.

En timmes paus och återhämtning till nästa klass MsvB:4.

Kändes fin på direkten, skolorna flöt på bättre på framridningen och nästan alla byten på gjorde han på hjälpen. Så 15 min räckte innan vi gick in på banan.

Travprogrammet flöt på riktigt bra, 7,5 på hö öppna, 7 på vä öppna och 8 på vä sluta är jag riktigt nöjd över. Skrittpirutterna som strulat så innan gjorde vi 7,5 och 8 på. Jippie!
Första enkla bytet som brukar missa på fungerade bra (7) och första bytet, klockrent (7). Men sen.....
I mellangaloppen frustade han flera gånger och det måste ha gjort att jag lät han bli för låg och då bröt han av i förvända i hörnet och bytet vid A sket sig totalt (0 på en dubbelkoeff, DYRT!) samma sak hände i andra mellangaloppen och avbrott i förvända, där han jag fatta förvänd galopp och göra ett byte (dock sent, 5).
Avslutade med ökade traven och fick en 8a! 
Felridning (jag la en volt vid första stora missen eftersom jag inte fick honom att komma tillbaka till mig) och dessa stora missar kostade såklart många poäng men vi fick ändå ihop 62,8% och det får jag vara nöjd med. 
"Flott! Men med lite missar idag" var domarens kommentar. 

Nu laddar vi inför en tidig morgon och en chans till revanch. Idag är det tävling

Eftersom Sigge inte skulle åka på tävlingen då fick Danny hoppa in i och ta Sigges plats i klasserna. 

Det intressanta är att detta gör mig lite nervös och jag har upptäckt att jag har nu lite prestationskrav på oss eftersom vi går ner en klass. 

Men jag försöker intala mig själv mentalt att detta ska bara vara till för att visa Danny ev spöken och tagga ner honom lite inför MsvB:4an. Inget annat krav eller förhoppningar om att vi lyckad göra om förra årets bedrift att vinna. 

Jag hoppas att den här tävlingen kan ge mig självförtroendet tillbaka, att vi har utvecklat oss och att Danny är med mig hela tiden utan bocksprång, gnäggningar och andra dumheter. 

Målet i MsvB:4 är väl att komma över den där 65%-gränsen, genom att få till halterna, byten vid A och vänster öppnan. Då borde vi fixa det... Besök av ET

På eftermiddag kom ET för att titta till Sigge. 
Han kollade igenom hela hästen och det var inget där jag förväntat mig att det borde vara något. 
Jag trodde att han skulle vara trött och sliten i bakkärran men det var bara på vänstersidan i ryggen (precis under sadeln) där han brukar ha lite spänningar, som blir mindre och lättare att få bort allt eftersom åren går. 

Troligen kom det vi kände/såg i tisdags från ett skrapsår, som han måste ha fått på mån/tis, och när huden torkade och "krullade" ihop sig så spände det och påverkade steget. Så nu ska jag smörja lite mjukgörande salva och hoppas vi märker skillnad inom några dagar. 

Danny vågade jag knappt låta honom känna igenom eftersom jag ska tävla imorgon och tänk om han skulle hitta något... men där fanns det inget utan vi fick bara lite stretchövningar som skulle underlätta att jobba bort spänningarna från när sadeln låg illa. 

Kändes skönt att båda hästarna klarat av vårvinterns ökade träningskrav och krav på samling. 
En klapp på min egen axel, att jag rider och tränar de utan att skapa slitage och skador. 
"Peppar, peppar, ta i trä..."