En öppen bok

Det finns många som säger det om mig, att jag är som en öppen bok, att man lätt kan läsa av mig hur jag mår och att jag vågar säga vad jag tycker. 
Det är inte alltid jag väljer att säga vad jag tycker och jag kan välja att visa hur jag mår. Både på gott och ont. 

Några som läser bloggen har kommenterat att jag bjuder på mig själv och verkligen är öppen med mina tankar och funderingar, det är jag glad över att ni tycker det. För även om bloggen är till för min reflektion av träningen och hästlivet så blir jag glad när ni läsare kommenterar (på bloggen eller IRL) och bl.a. känner igen er. 
Jag tycker att det är roligt att skriva och funderade ikväll på vad jag ska skriva om när hästarna är lediga... Hmm vad tycker ni? Danny och Sigges historia har jag redan berättat om, så det kanske är dags för min historia? 
Hemma igen

I fredags åkte vi på den årliga släktträffen i skärgården. Inget vidare väder men vi njöt av trevligt sällskap och goda skratt. 

Nu är vi hemma igen, jag har pysslat om hästarna och längtar tills vi börjar sista veckans hårdträning innan det är dags för deras lite längre vila. 

Må-ti är det jogging med fokus på lösgörande och gas/broms
On-to tränar jag båda för C. 
Fr lättare lösgörande för Sigge och tävling för Danny. 
Lö-Sö tävlar jag båda. 

Morgonstund

Hästarna fick även frukosthöt inne idag för jag tänkte rida tidigt.

Red Danny och skrittade länge på lång tygel innan jag jobbade med skänkelvikning, framdelsvändningar,  halter och ryggningar innan det var dags för traven. Kändes pigg och fin idag och att vi är på rätt väg tillbaka till en bra känsla i ridningen. 
Skänkelvikningar i traven och övergångar till skritt (som de senaste dagarna) red jag även fast jag gärna ville börja samla och rida skolor men NEJ! nu ska vi inte skynda på utan hålla mig till planen och jobba lösgörande. 
Det är fortfarande inte samma känsla i galoppen ännu men jag jobbade med övergångar och förvända galoppen. På slutet la jag ner honom för att sträcka ut och lösgöra, det var jobbigt tyckte han och jazzade/studsade lite med baken. Det gäller att jag sitter på rumpan och inte ramlar framåt, håller om med underskänklarna så de inte far "fram å' tillbaka" utan att knipa med låren.