Tack

Jag är så tacksam för ridhuset, dagar när det blåser och snön yr. Att kunna stänga in sig och sedan utan problem jobba hästarna är helt underbart. 

På morgonen lät jag Danny jogga på lina. Övergångar trav-skritt fungerar mindre bra men trav-galopp desto bättre. Det kändes skönt att låta honom jogga utan några stora krav innan vi hade en mysig stund med Biolight och handpåläggning innan jag åkte till jobbet. 

På eftermiddagen så längtade hästarna in och de fick äta lite hö innan jag gick upp till ridhuset för att rida Mausi. Jag var beredd på en pigg sprallig häst men hon var åter sitt coola jag igen. 
Vi jobbade mycket övergångar och skänkelvikning idag. Basic basic basic, hela tiden backa tillbaka och kolla av grunderna, öka styrkan och öva upp lyhördhet. Det är övergångar från galopp till skritt som vi kämpar med, det blir gärna något mellanliggande travsteg och/eller motstånd i handen. Lugnt och tålmodigt övar vi upp styrkan och tekniken, det tar lång tid och jag försöker inte bli stressad. Det är långt kvar till vi planerar att starta, först ska det bli vår! 

Isbjörnar ❄️

Nu är det bra kallt, visst visar termometern inte mer än -10 men dessa isvindar!! Jag är glad att jag inte klippte Danny när jag först tänkte göra det utan låter båda hästarna få vara lurviga och gosiga några veckor till. Båda hästarna har börjat släppa vinterpälsen och det är ett härligt vårtecken, även om pälsen styrs av ljuset mer än temperaturen. Att det blir ljusare gör oss alla piggare, idag tog Mausi priset. 

Danny är inte riktigt i form och vi kämpar med att hitta tillbaka. Lusten, tron och motivationen börjar rinna av mig. Jag ångrar mitt beslut att inte fortsätta lägga ut annonser i höstas, jag kanske skulle ha gått ner en prisklass och sett vad som dök upp då. Nu känns det försent och vi får hålla oss till planen. 
Danny och jag ska rida lag-SM men under sommaren ska vi se om vi hittar någon som vill ev börja rida och sedan efter SM leasa honom. Efter SM kommer jag även sätta ut annons om försäljning men helst vore det bäst att hitta någon som vill träna och tävla honom några år innan han blir pensionär här hemma hos oss. 
Jag grubblar ibland för mycket och tvingar mig själv att bara rida, "rid - tänk inte!" skriker jag till mig och blir förbannad på mig själv för min otacksamhet gentemot Danny. Vi kan inte alltid ligga på topp utan ibland måste vi tappa känslan och jobba oss upp igen. 

Mausi tog priset för piggaste individ idag. När det knäppte i plåten, när någon öppnade porten, när någon rörde sig, när sanden skvätte mot sargen, ja då spratt hon till. 
En vecka utan arbete under sadel gör henne väldigt allert och på hugget. Lite spring på lina först innan jag hoppade upp var nödvändigt för säkerheten och mina nerver. 
Väl uppe i sadeln så jobbade hon på fint men vi red bara ett kortare pass men kollade igenom förvänd galopp, skolorna och skänkelvikning. 

Tack för ridhuset som skyddar mot isvindarna och faktiskt lite av kylan. Att slippa åka iväg med transport och allt vad det innebär, tala om att bli bortskämd! 

Bakslag

Idag skulle jag äntligen rida, jag valde att ignorera att det högg till lite i vänstra höften/rumpmuskeln under fm-lektionen jag hade. Jag bara ville upp på hästryggen!

Danny kändes härligt pigg när vi gick upp till ridhuset och under ridpasset. Det var roligt att rida men jag klarade inte av att bara rida lite lugnt. "Bara lite  till", "ska bara...", jag ville testa och känna både hur min kropp kändes men också om Danny kändes finare efter kontrollen i onsdags. 
Jag kände mer skillnad hos mig än Danny, svårt att beskriva. När vi var klara insåg jag att jag nog jobbat för mycket och jag blev väldigt trött i vänstra sidan. 

Detta gjorde mig smärtsamt påmind om att jag troligen har träningsvärk i endel muskler. Därför fick Mausi jobba på töm idag. Imorgon är en ny dag.