Morgonpass

Danny och jag njöt av morgonen i ridhuset. Bazinga sprang och busade så pass mycket idag att jag valde att koppla henne efter en stund.

Danny fick jobba lösgörande i låg form för att komma igång lite efter tappskon.
Stora serpentinbågar och volter, där jag tänkte på min sits mer än på Danny. Behöver vara noga med mig själv och hela tiden påminna mig om att inte slarva med handen, blicken och avspändheten i mitt ansikte.

Tiden rann iväg, jag glömde totalt bort klockan och fick stressa iväg till jobbet.

Jag skulle ridit Mausi på kvällen men glömde återigen bort faktumet att dygnet bara har 24 timmar och att jag inte hinner klämma in allt på samma tidsperiod.
Detta är just nu ett stort problem för mig. Jag vill så mycket mer än jag faktiskt hinner med, vilket leder till att jag blir frustrerad, stressad, känner mig misslyckad och väldigt trött.
Jag har försökt att prioritera och vara nöjd med mina val.
Jag längtar till hösten och den tid då jag inte längre behöver känna att trädgården faller i träda.

Sadeldag

Idag var Sharpman's sadelbuss här igen och hjälpte ekipage med inprovning av ny sadel, återkontroll av köpt sadel eller kontroll av befintlig sadel.

Vi har påbörjat ett samarbete och de kommer komma regelbundet hem till mig för att kunna erbjuda deras tjänster.

Jag har haft Sharpman som sadelinpassare i ca 6-7 år. Det började vid en tävling nere i Mantorp och mellan två klasser kollade de min sadel och provade ut en ny, som jag fick tävla i och vi blev placerade.
Sedan har det rullat på, Danny har ändrat sig väldigt mycket i rygg och sadelläge men jag har alltid fått bra hjälp och rådgivning. Ibland blev det dyrt och ibland åkte vi därifrån med en lite ändring i hur jag spänner gjorden.
Eftersom han har varit "svår" så har jag lärt mig otroligt mycket, lärt mig respektera deras yrke och kunskap och lärt mig att sadelns inpassning spelar stor roll i vilka förutsättningar du ger din häst att lyckas med din träning.
Sen löser inte en flashig sadel eller en populär gjord alla problem men genom att veta att hästen har en bra anpassad utrustning så kan man utesluta det vid ev problem som uppträder vid ridning eller skador.

Mausi fick en ny sadel för 6 månader sedan och idag var det återbesök.
Till min glädje så har hon förändrat sig min att sadeln fortfarande satt bra, jag behöver bara spänna gjorden mer nu. Hål 6 på båda stropparna på båda sidorna.

T som i ...

... tisdag
... tappsko
... tömkörning

Full fart på jobbet och sedan i ilfart hem till stall, hästar och hund.
Redan när jag åkte förbi hästhagen och tittade till på Danny så upptäcker jag att något är fel och mycket riktigt, han har trampat av sig framskon. Det är första gången på många många år som han gör det så jag blev så förvånad. Samtidigt väldigt sur eftersom jag längtat efter att få rida idag.
Hovslagaren kommer imorgon eller på torsdag och tills dess får han vila.

Mausi som vilat sig i helgen pga tävlingen och min förkylning, fick ett rejält tömkörningspass. Jag börjar korta upp henne mer nu korta stunder och gör väldigt många övergångar. Bygga styrka är frt fokus på nu och prio 1.

Jag passade på att åka och storhandla och kände mig väldigt huslig. Imorgon hoppas jag blir en bra och rolig dag.