Energidryck

Med två hästar så blev det svårare att hålla koll och isär dagarna, så jag återgår helt enkelt till mer dagliga inlägg istället för veckoinlägg. 

Dagens ridning med Roy var som en energidryck för mig. Det kändes som om vi tagit ett steg till i riktning mot att bli samspelta. 
Det är dock väldigt diffust hur man ska lära känna en häst, ur ett hållbarhets syfte. Jag har googlat rätt mycket nu men hittar väldigt få konkreta råd. Det finns säljare som är noga och lämnar detaljerad beskrivning av hästens vardag till köparen med allt från foder till träningsupplägg men oftast sker det muntligt eller ingenting alls. Som köpare glömmer man också bort de där små men ack viktiga detaljer för man är i en känslomässig karusell just där och då. 
Det skrivs så mycket om att nyinköpta hästar har en stor omställning och att det är viktigt att vänja hästen vid sitt nya liv, men hur? 
Jag har grubblat de senaste veckorna på hur jag ska lägga upp de närmsta månaderna för Roy och det får bli ett eget litet inlägg. 
Idag skrittade vi först för hand i 15 min, därefter 15 min uppsuttet skrittjobb med volter. Sedan blev det trav och galopp i 15 min med fokus på takt och kontakt, stora volter och fyrkantsspåret samt övergångar men inte ur ett samlande syfte utan mer lydnad på gas/broms. Avslutade sedan med 15 min skrittpromenad på den hårda skogsvägen i solen. 

Malte fick idag gå ut i skogen på töm och vi njöt båda av solen. Jag misstänker att han gjort sig något i samband med att han fick såret på frambenet och nu blivit spänd i ryggen för han gillar inte att jag lägger på gjorden eller borstar. Direkt när han fick såret så var han lite ojämn när jag longerade men jag trodde det bara berodde på såret. Kanske hade han halkat och därför fått nu en spänning? Jag har nu bokat in equiterapeuten för att se om vi kan hjälpa honom. Så nu får han lite lugnare och vi hoppas vädret tillåter många skrittpromenader. 
(null)