Dagens träning

Vi åkte med båda hästarna till L idag. 

Det är lite saker som ska med och att fixa med innan de står i transporten. 
Det känns spännande och lite nervöst att ta med Mausi men hag gör det bara för att miljöträna och utmana mig själv i att rida henne på andra ställen än hemma. 
Hon var spänd men vi ledde henne i ridhuset utan sadel en stund och jag blev riktigt glad när hon både gjorde först en stor hög och lite senare ett vattenfall. Nu vet jag att hon inte behöver en box för att uträtta behoven när vi åker iväg. 
Vi ledde henne ett tag innan jag hoppade upp, min man (som var med) gick med oss tills hon började frusta och skritta genom kroppen. 
Jag travade och galopperade runt lite och tänkte på takten, framåtbjudningen och blicken. 
Hon skötte sig väl men blev snabbt trött. Jag var nöjd med henne och vi lastade på enligt planen. 

Efter en liten kort paus så var det dags att lasta ur Danny och göra oss färdiga. 
Bara detta att ha med båda hästarna, lasta i och ur, lämna de själva mm är bra träning men tar mycket energi för Mausi kan jag tro och Danny började gnägga efter henne på slutet. 

Vi började med galoppen och planen var att kolla igenom delarna i Inter1. 
När vi kollat av energinivån så blev det långa galoppslutor, där får jag inte forcera eftersom man då får känslan av att han ramlar åt sidan. 
Saxen red vi igenom och jag får inte rida förbi kvartslinjen utan snarare rida 4 m istället för 5 m från medellinjen. 
Då hinner jag rida ett språng fram innan bytet och den nya slutan, balansera på ytter och innan bytet putta in baken. 
Det är mycket taktik och det gäller att ha tungan rätt i mun nu. 
Jag gjorde en serie av varje (4or, 3or och 2or) innan vi tittade på piruetterna. 
Åt vänster går det bra, han väntar på mig och centrerar fint men i höger så "kastar" han sig gärna även om de är centrerade. 
Jag fick då rida in till X och göra en piruett men som hade ca 5m omkrets och där stanna kvar för att känna in, kontrollera sprången men också energin. Så nyttigt för både Danny och mig. 

Vi avslutade passet med att kolla av travskolorna ur Inter1 med öppna på medellinjen. I slutan får jag trycka fram honom mer för att få det där lilla extra uttrycket, men stödet och takten är viktigast. 

Vi var båda väldigt nöjda över dagens pass när vi packade in Danny i transporten och körde hemåt. 
Det värmer hjärtat när man får höra att tränaren är nöjd med mig som elev och jag sträcker lite extra på mig för jag tillåter mig att känna mig stolt över arbetet som jag lagt ner. 

Idag provade jag den nya stången och Danny var tillfreds i munnen hela passet. Gårdagens träning

Min gårdag avslutades på bästa sätt och det behövde jag verkligen. Om jag inte hade tillräckligt att fundera över så fick jag igår ytterligare en stressfaktor på jobbet igår. Det är tur att jag har en bra chef och underbara kollegor som finns där för mig. 

Jag var nära att avboka träningen pga händelsen men bestämde mig att öva på att vara i nuet, acceptera mina känslor och öva på andningsmeditionen och kroppsscanningen för att få lugn och fokus. 

Vi började passet med att kolla över skänkelvikning och skolor i trav för att se hur Danny verkade trivas med bettet.
Han kändes jämn och positiv, det tyckte C också. 
Jag hade ibland känslan att han blev låg fram men C höll inte med och om hon är nöjd så är hag nöjd. 
I galoppen fick jag rida olika linjer och förbereda honom på att tex byta eller gå in i piruett men sen gjorde jag inte det. Mitt fokus/ridning blev bättre och Danny lyhörd. 
Avslutade med några piruetter och åt vänster så börjar vi nu få till de riktigt bra men åt höger är de bättre men fortfarande vill han kasta sig runt eller åt sidan. Jag ska leka med piruetterna och öva på att gå in och ur, så han väntar på mig och inte vet om det är 1/4, 1/2 eller 1 varv som han ska vända. 
Det känns som om jag går in i piruetterna mer självsäkert och lugnt, rider alla språng och kan korrigera inne i de om något strular. 

Ett bra pass som förberedde oss på dagens träning för L men också gjorde att jag släppte dagen och somnade leende.

Sjukt stressad

Idag insåg jag roten till varför jag mår som en kratta just nu, jag känner mig sjukt stressad. Det är inte så att jag mår dåligt över mitt jobb eller mitt liv, det är bara så många saker just nu (har varit under en lång tid nu) som oroar mig och det har gjort att jag tänker på det ena när jag borde fokusera på det andra, när jag tar tag i det andra så är mina tankar på det fjärde och jag känner mig missnöjd över vad jag presterade på den första... 
Jag är aldrig riktigt "här och nu" i varandet utan tänker bara på allt jag har att göra dvs att jag är mer i görandet. Det här tar energi från mig och nu sa kroppen ifrån tror jag. 

Men jag vet att det lugnar ner sig snart på jobbet, bara 1,5 månader kvar som dock är full späckade så det gäller att strukturera upp och inte skjuta framför mig. 
Ridhusets startbesked kom igår och allt är färdigt för gjutningen på måndag. 
Mausi's utveckling går framåt och jag har fattat ett beslut och det känns bra.
Danny och jag börjar hitta tillbaka till varandra inne på tävlingsbanan.
Jag har tagit tag och gjort min första momsdeklaration samt skatteinbetalning för företaget. 
Tvätthögen börjar minska...

Idag red jag Mausi och jag försökte rida på framåt utan att det blev springigt. Ibland hittar vi känslan, ibland tappar vi balansen framåt men jag red! Jag galopperade också, vågade trycka på även om det tog emot inom mig. 
Jag delade upp passet i tre delar bara för att testa att skritta på halvlånga tyglar, sedan samla ihop och börja jobba igen. Bara för att provocera och se hur hon reagerar när jag ber om ytterligare lite till. 
För tre veckor sedan så hade jag inte travat på henne, jag var orolig men nu blev jag lite ledsen när det regnade på eftermiddagen och jag trodde att vår ridning skulle bli inställd. Fortfarande vill jag ha någon hemma när jag rider för att få feedback och stöttning av under ridningen, så det är lite pusslande med att hitta ridtiderna.