Ny vecka

Nya tag helt enkelt. 
Efter en lugn söndag så rivstartade jag veckan med ett morgonpass på Danny och idag var det fokus på formen, mina höfter och rakriktning. Efter en mysig stund på vibrationsgolvet innan passet så var båda pigga och vakna. Dessa pass kan ibland bli rena pannkakan när allt inte vill fungera eller som idag, när allt flyter på och vi får ett harmoniskt pass tillsammans. Härligt när det blir så. 

Efter mitt civila jobb så red jag Majken och vi jobbar med grunden i utbildningsskalan. Takt, lösgjordhet och kontakt. 
Det är ibland lätt att takten blir lite för hög och forcerade i traven, därför försökte jag idag sänka takten och låta henne hitta sin egna balans. 
Konerna i hörnen hjälpte mig att vara noga med att använda mig av de för att forma henne i sidorna, istället för att lägga volter. 
Långsidorna använde jag mig av att rida henne rakt fram in i min hand, en mjuk och jämn kontakt i båda tyglarna. Svag bogen-in i höger varv samt svag flexning utåt i vänster varv tvingar henne i traven att spåra bättre och jämnare. 
I galoppen lättade jag på innerhanden för att kontrollera mig själv så jag inte låter henne ta stöd och ramla inåt. Det är på yttertygel hon behöver vara på. 
(null)