Trögstartad

Jag kommer inte riktigt igång, känner mig hängig och energilös.
Efter morgonfodringen (inkl mockning) går jag in och stupar i säng och kan lätt sova till 9 och det är ovanligt för oftast så ligger jag rastlös och bara väntar på att få äta frukost med familjen. Men nu känner jag inte igen mig själv, visserligen så är jag vaken till 23-23.30 nästan varje kväll och jag brukar ha svårt att vara vaken efter 21, sista timmen till 22 är en pina ibland. Men under hösten har något hänt och jag är vaken rätt ofta till 23 och väcks sedan kl 6 av hunden och då är det dags att gå ut. 7 timmar är kanske normalt för andra vuxna men jag brukar sova mellan 8-9 timmar förut utan problem. Det är väl därför jag slocknar på morgonen när jag varit ute mellan kl 6-6.30, jag behöver väl sova de där 2 extra timmarna som jag missar när jag somnar sent och vaknar tidigt.
Det får väl bli mitt nyårslöfte, att lägga mig i tid för att vakna utvilad kl 6.

Sedan blev jag nog påverkad av dotterns magsjuka även om jag inte behövde sitta/ligga vid toaletten och nu är det en lättare förkylning som dränerar mig på energi.

Hästarna har nu till slut fått broddar och det har gjort det möjligt att longera på gärdet, skönt när det var sådär kallt. Jag väntar på snön som gör det perfekt att rida här hemma men den verkar dröja till nästa år.

Idag åkte jag dock till ridhuset med båda.
Danny kändes trög och lyssnade inte alls på gasen, så det blev ett pass med fokus på gas och indirekt broms. Inte så mycket fokus på formen eftersom han lätt blir stark i handen när inte gasen fungerar, jag får jobba med formen imorgon istället om gasen känns bättre.
Sigge longerade jag först för lite för att checka av dagsformen men även han var lugn, inte trög som Danny.
Övergångar och ryggningar-trav fick igång påskjutet innan vi jobbade med volter och serpentinbågar för att få honom att trampa till ordentligt och bli mjuk i sidorna. Det fungerar riktigt bra att värma honom på detta sätt och efter det är skolorna inget problem. 
Galopp-travövergångar och sedan 10m-volter innan förvänd galopp.
Kändes fin så jag gjorde några byten på slutet och rena åt höger men ett-två efter bak åt vänster. Det tar sig och jag blev glad av att rida honom idag. Tack älskade Sigge!

Hittat motivationen

Äntligen har jag hittat motivationen igen! 
Den försvann när kylan slog till och varje ridpass betydde en resa till ridhuset.

Det sliter att varje dag behöva lasta in hästarna i transporten och åka, men väl där så är det inte så jobbigt. 
Stelfrusna lår och svårigheten att klä sig lagom för att inte svettas under ridning eller frysa mellan hästarna och stallpyssel. 
Det är lätt att tappa motivationen då och sedan allt inför och under juldagarna som ska göras på det gjorde att hästarna fick en minisemester på fyra dagar. 

Men nu kör vi igång igen och mycket tackvare att jag nu har ett stort sug/längtan att starta MsvA, den hänger där och väntar på mig och jag tittar till den då och då. 
Nu är det upp till bevis att bli redo för starter med frack, annars så köpte vi den i onödan. Jag sätter inte press på mig men en rejäl spark i baken att sluta tycka synd om mig för att jag fryser och behöver åka till ridhuset. 

Sigge åkte först idag och jag hade tur att det var tomt, för då kunde jag longera på små och stora volter, jobba med övergångar skritt-trav och öka steglängden ibland för att se till att han bjöd framåt. Luftiga steg och inga luftsprång, skönt! 

Danny jobbade jag på samma sätt men genom ridning. Jag höll på att inte kunna rida klart för den ena handens fingrar frös något fruktansvärt men jag lyckades till slut få igång värmen. 
Jobbade lite på slutet med att samla galoppen två steg och göra en 1/4-dels vändning, bara lekfullt och utan alltför mycket krav, för jag tror han tycker det är jobbigt och håller emot ibland. 


Min julklapp

Min man kan verkligen överraska mig och det gör han ibland. Som nu på julafton, han ger mig det jag önskar mig men inte vågar köpa. 

Jag hade tänkt vänta och se hur våren blev, innan jag skulle investera i en FRACK! 
Jag fick en frack i julklapp av min man!!! 
Så idag var vi ner till Sharpman i Mjölby och provade ut rätt modell och storlek. Det blev en av de som stod på min önskelista. Jag provade tre st olika och denna satt helt perfekt, den föll även min man i smaken. 

Vilken modell blev det? 
Pikeur, modell Jersey. 
Med utbytbara snibbar och näsduk i tre färger. 
Knappar med "bling" och skörten är rundade framtill. 

Sen passade jag på att köpa boots, kindkedjetunnel i fårskinn och galoscher till ridstövlarna. 


Kvar att hitta är bra, höga vita ridbyxor. Kanske hittar jag det på GHS om två månader, vem vet.

Nu är bara frågan, hatt eller hjälm???