Rusk

Ruskvädret satte stopp för mina planer att rida på travslingan men vi jobbade i ridhuset istället. 

Danny och jag fokuserade på våra travvolter och stilla händer, aktiv galopp utan att jag bär honom samt lite piruettjobb. 
Roligt att jag hittat motivationen och glädjen när det gäller att jobba med Danny, det känns positivt och att vi fortfarande kan utvecklas. 

Jippie får också jobba med sina travvolter och serpentinbågar. Vi gjorde lite galopp-travövergångar för att hitta påskjut och bärighet. Jag tänker mycket på mina "missar" jag gjort med Danny och försöker undvika de när det gäller hennes utbildning. 
(null)

En helt vanlig dag

Kanske kan man kalla denna dag vanlig eller så vanlig som mina dagar kan bli. 

Började dagen med Freddy och longering med sadel. Spände sadelgjorden ytterligare lite till för att närma mig hur den måste vara när någon hoppar upp och ska sitta kvar. Avslutade i stallet med att klättra på en pall och hänga på båda sidor. Lite fundersam men andades lugnt. 

Iväg på djupvågsmassage och nu ska jag banne mig få bukt med min axel/skuldra/överarm. Stretchövningar och liniment till nästa veckas återbesök, det är muskeln bakom skuldran som är problemet och resten är följder, undra bara varför den har blivit så? 

Efter lunch och vila så klarade jag inte av att hålla mig borta från stallet. 
Danny fick jogga på lina innan jag red Jippie på ridbanan. Som en äkta primadonna så blev hon väldigt irriterad på alla flugor så fort vi skrittade. Övergångar trav-skritt och hitta en jämn takt kändes idag svårt när hon hade lite mer koll på allt runt omkring. Eftersom hon inte gillade skrittpauserna så blev det ett intensivt men kortare pass. 
Nya tag imorgon. 

Träning

Idag åkte jag iväg med Danny till L efter ett litet sommaruppehåll. 

Alltid lika positivt, effektivt och enkelt när man tränar med L, hon sätter fingret på punkten som ligger lite snett och hjälper till att enkelt lägga den rätt med något bra tips.

Vi tittade först på traven och skolorna. Att ha stilla händer på Danny är en återkommande detalj men så svår när han rör ryggen himla mycket. Dock är det väldigt viktigt att jag hela tiden försöker och tänker på detta. Att driva in bakbenen och få honom att bära sig mer.
Sedan blev det galopp och vi jobbade med halvhalter och bärigheten. Att samla och lätta av handen utan att Danny fick ge sig iväg. Väldigt nyttigt och vilken upplevelse det blev när han bar sig själv. 
Bytesserier kollade vi igenom och vi fick beröm för våra ettor. 
Även piff och puff orkade vi med, flera steg med riktigt fin känsla och en framtidstro. 
(null)