Vecka 47

Maltes vecka 
Mån: Lätt morgonjogg på linan över bommar innan en heldag i hagen.
Tis: Sadelkontroll och han skötte sig riktigt bra trots att det stod en bil inne i ridhuset. Sadeln och den padd jag själv plockat ihop låg i bra balans, så det är bara att rida på. Sen jag bytte till "Kanada"-padden med två ilägg fram, så har det känts riktigt bra. Avslutade med en promenad i skogen. 
Ons: Morgonjogg i ridhuset innan hagen och sedan på eftermiddagen blev det tömkörning i skogen. 
Tor: Heldag i hagen, passade på att busa rejält med kompisen och skrämma upp sig för något ute i skogen. 
Fre: Morgonjogg och vibrationsgolv innan hagen. Jag pyntade ridhuset och hemmet hela dagen, så framåt kvällen blev det ett tömkörningspass. Trav/galopp och skritt/galopp men också fixade vi första skänkelvikningen i trav på töm. 
Lör: SIHS och Malte fick en ledig dag i hagen. Jag kom inte tomhänt hem utan han fick ett nytt utetäcke med lite smarta detaljer på som jag spanat på länge, nya fina vita benskydd och ett pannband med stora stenar. 
Sön: Morgongympa över bommar i skritt i härlig kall morgon, innan han fick på sig sitt nya täcke och en solig dag i hagen. Framåt eftermiddagen så red vi i ridhuset och jobbade volter i olika storlekar för att mjuka upp sidorna. Stegförändringar i traven och då försöka hitta tre olika nyanser. 

Det har varit kallt nu de senaste dagarna och jag ångrar att vi inte skruvade i brodden när hovslagaren var här, så mycket enklare än att nu rengöra hålen och gänga innan jag skruvar. Fördelen med kylan är att det inte är lerigt. 
(null)