Tävlingsrapport dag1

"Bryt ihop och gå vidare"
"Töm och glöm"
Nu gäller det att ladda om och lämna dagens start bakom mig, använda frustrationen och besvikelsen som bränsle inför morgondagen. 

Han kändes fin på framridningen, lyssnade bra och lagom pigg. 
Jag ångrade inte att jag valde träns och vi hade lagom med tid på oss. 

När vi gick in i collectingringen så började han skygga för sargen och andra saker. Han kastade sig åt sidan så jag nästan flög av, det hade sett fint ut... 

Vi red in och gick "krabb-gång" längs hela långsidan för sargen var gråvit laserad och blänkte fint i lamporna som också skapade skuggor... 

Uppridning på en lite väl spänd häst, suck tänkte jag, Danny i ett nötskal. 
Kom igång rätt bra och traven blev inte så tokig ändå men det är klart, ska vi få högre betyg än 6 och 6,5 så måste han spänna av och inte livrädd glo ut i hörnen. 
Spänd skritt som kostar multum...
Galopp och "hej å hå" här gällde det att vara på sin vakt. 
Avbrott efter ökningen och en volt (-2) för att försöka hitta rätt galopp och hinna göra ett byte innan halten. Det är bra trångt att hinna rätta till misstag på en överspänd häst som studsar med baken som en Duracell-kanin. 
Allt blir spännt och markbundet. 

MEN jag är så nöjd med att jag kunde räkna till tre idag och att vi faktiskt fick en 7a av en domare på serien. 

Men för övrigt är jag mest besviken, besviken på att han är på detta sätt, besviken på mig själv att jag blir besviken då jag vet att han brukar behöva en klass för att "titta av sig", besviken att jag inte lyckas visa upp min häst på rätt sätt. 

Men nu gäller det, alla har övertalat mig om att jag ska starta imorgon också även om jag känner att det är slöseri med tid. 
Så nu gäller det att rycka upp mig och vända detta. 
Jag har gjort det förr, så varför skulle jag inte kunna det den här gången också.