Spänd nacke

Mausi är spänd i sin nacke och jag håller på att jobba bort den med Biolighten och på återbesöket ska en ET även kolla igenom henne. 

Under besöket på kliniken frågade jag veterinären då ang anatomiska nackstycken och om hon trodde på det och om det kanske vore något för Mausi. 

Hon sa då att "om det har någon effekt så är det precis på sådana här hästar som Mausi som kan bli hjälpta av svängda nackstycken". 
Det gör att jag nu funderar starkt på att köpa ett träns, det jag har idag är bara lite svängt men skulle alltså vilja testa ett som är ytterligare lite mera anatomiskt. Dock skulle jag så gärna vilja testa ett först innan jag köper ett eget eftersom hon behöver ha vit padding på nosgrimman och då går tränset på ca 3000 kr. 

Jag har koll på om det dyker upp något på beg-sidor men det är sällan det dyker upp något med vit padding, väldigt många i brunt läder och cob-storlek. Jag vill gärna ha svart läder och full. 

Såg på en stor ridsportskedja ett träns med rätt brett och svängt nackstycke men med svart padding, 600 kr kostade det ändå och det känns som om det då är bättre att köpa ett beg med svart padding för några hundra till och på så sätt veta om just det där tränsen som alla talar om verkligen är så där bra. 

Vad ska jag göra?