Trögstartad

Jag kommer inte riktigt igång, känner mig hängig och energilös.
Efter morgonfodringen (inkl mockning) går jag in och stupar i säng och kan lätt sova till 9 och det är ovanligt för oftast så ligger jag rastlös och bara väntar på att få äta frukost med familjen. Men nu känner jag inte igen mig själv, visserligen så är jag vaken till 23-23.30 nästan varje kväll och jag brukar ha svårt att vara vaken efter 21, sista timmen till 22 är en pina ibland. Men under hösten har något hänt och jag är vaken rätt ofta till 23 och väcks sedan kl 6 av hunden och då är det dags att gå ut. 7 timmar är kanske normalt för andra vuxna men jag brukar sova mellan 8-9 timmar förut utan problem. Det är väl därför jag slocknar på morgonen när jag varit ute mellan kl 6-6.30, jag behöver väl sova de där 2 extra timmarna som jag missar när jag somnar sent och vaknar tidigt.
Det får väl bli mitt nyårslöfte, att lägga mig i tid för att vakna utvilad kl 6.

Sedan blev jag nog påverkad av dotterns magsjuka även om jag inte behövde sitta/ligga vid toaletten och nu är det en lättare förkylning som dränerar mig på energi.

Hästarna har nu till slut fått broddar och det har gjort det möjligt att longera på gärdet, skönt när det var sådär kallt. Jag väntar på snön som gör det perfekt att rida här hemma men den verkar dröja till nästa år.

Idag åkte jag dock till ridhuset med båda.
Danny kändes trög och lyssnade inte alls på gasen, så det blev ett pass med fokus på gas och indirekt broms. Inte så mycket fokus på formen eftersom han lätt blir stark i handen när inte gasen fungerar, jag får jobba med formen imorgon istället om gasen känns bättre.
Sigge longerade jag först för lite för att checka av dagsformen men även han var lugn, inte trög som Danny.
Övergångar och ryggningar-trav fick igång påskjutet innan vi jobbade med volter och serpentinbågar för att få honom att trampa till ordentligt och bli mjuk i sidorna. Det fungerar riktigt bra att värma honom på detta sätt och efter det är skolorna inget problem. 
Galopp-travövergångar och sedan 10m-volter innan förvänd galopp.
Kändes fin så jag gjorde några byten på slutet och rena åt höger men ett-två efter bak åt vänster. Det tar sig och jag blev glad av att rida honom idag. Tack älskade Sigge!