Flyger fram

Redan helg och jag känner att jag inte hinner med men samtidigt när jag tänker till så är det väldigt mycket på agendan just nu. 

Fredag:
Jippie fick lite massage och promenad. 
Freddy fick longering. 
Danny fick massage och jogg på lina. 
Jag ägnade hela fm åt bokföring och pappersarbete. 

Idag: 
Freddy tömkörning och de andra två vila för jag hade domaruppdrag hela dagen. 

Det blir en lång dag med både ÖD och dömning, det tar på krafterna eftersom man vill göra ett gott jobb. 
Det är kul att få skrivaren att förstå skillnaderna mellan en 5a, 6a och en 7a. Vad som i grunden krävs för dessa tre olika betyg och kanske varför man ibland väljer 6,5. 

Grunden i dressyren är en korrekt och för klassen lämplig form, där till rakriktning genom spårning och lämplig ställning samt rätt energi, balans och tempo. 
Att rida LC-LB kan verka väldigt enkelt när man tittar på ridvägarna och att det inte är så mycket krumelurer men ack vad du blir lurad. 

Bara att vända rätt upp och inte missa linjen kräver förberedelser redan innan hörnpasseringen innan vändningen vid A. 
Att få till samma korrekta ridning av hörn och vägar mm inne på en tävlingsbana kräver träning, både hemma och framridning. Det behövs sedan också några starter för tävlingsnerverna att vara under kontroll så att hästen känner igen ryttarens signaler. 

Dressyren är en härlig sport och den förenar många olika människor, du kan börja tävla sent eller tidigt i livet och du kan tävla för att få ett kvitto på din träning eller en statusuppdatering vad du behöver träna på. Du kan tävla med eller emot andra eller dig själv. 
Dressyren handlar om att skapa en hållbar och lydig häst som man kan ha kul med i skogen, på hoppbanan eller där det passar dig. 
Dressyren handlar om att lära varje ryttare att samverka hjälpgivningen och hjälpa hästen att arbeta på ett korrekt sätt för att bli hållbar som ridhäst. 

Kommentera här: