Svettigt

Vi försöker få saker gjorda trots värmen men det går sakta. 

Hästarna är ute mellan ca 6-12 innan skuggan försvinner från hagen. Sedan går de in och äter lite hö innan jag pysslar och rider. Efter aktiviteterna så får de kraftfoder och lite mer hö. Vid ca 17/18 går de ut igen till ca 22 när det är dags för kvällsgröt och hö. 

Jag skulle gärna vilja rida när det är svalt men vill inte offra värdefulla timmar i hagen utan bromsarna. Men vi blir härdade av värmen och passen blir inte så långa, många skrittpauser blir det. 

Idag testade jag en fårskinnspadd under sadeln på Jippie och den låg bättre, inte helt nöjd än men vi närmar oss. Den 15/8 får vi proffshjälp av Sharpman när de kommer men vi testar oss fram tills dess. 
Hon var mycket lugnare idag, både i stallet och när vi gick i ridhuset. Jag valde att inte låta henne gå på lina idag eftersom hon kändes avspänd. 
Trav och galopp på fyrkanten, stora volter och bara fokus att tänka framåt och hitta takten. 
Takten och framåtbjudningen är början på utbildningsskalan och viktiga för att få en bra kontakt, något vi måste jobba mycket med att hålla fin redan från början. 
(null)

Jag vet inte vem av oss som blev svettigast men båda njöt av duschen/poolen efteråt. 
Hon har en svullnad (ödem) på utsidan på baklåret (fick den precis innan provridningen i måndags) och även om veterinären inte tyckte att hon hade något problem med den under besiktningen så oroar jag mig lite för den hur jag kan hjälpa henne att bli av med den. Jag kyler både med kylbalsam och vid duschen, sen kör jag med Biolighten ett dräneringsprogram.  
Nästa vecka kommer PS tillbaka från sin semester och lite sugen är jag på att låta henne känna igenom Jippie inom en snar framtid bara för att veta vad hennes svagheter och behov finns. 

Danny fick en dag med Biolight och imorgon är sista dagen med travslingan innan uppladdningen mot lag-SM börjar. 
Mån: Lösgörande pass, skänkelvikning och volter, byten-singel och serier. Gas/broms och reaktion
Tis: Samlande pass, skolor och galoppslutor. 
Ons: Programlinjer och fokus på piruetter
Tors: avfärd och vila.
Fre: Uppvärmningsklass PSG och slutliga uttagningen till laget. Just nu är vi reserver och det känns bra eftersom vi inte levererat speciellt bra procent och program. 
Lör: kvalomgång Lag-SM, håll tummarna för oss!