Satsningen

Igår somnade jag ovaggad efter en heldag med klubbens dressyrsatsning. 

Sent hemkommen från clinicen på lördagskvällen, en natt med tusen tankar och idéer, en tidig söndagsmorgon och träning med båda hästarna. Ni kan gissa att jag var trött när jag äntligen fick landa i sängen. 

Danny red jag igenom Inter1-programmet efter en kortare uppvärmning. 
Fick en bra känsla och många 6,5 och 7or men en miss i 2ornas serie, för stor volt och seg igångsättning efter ruggningen samt bensinstopp i ena helpiruetten gav oss 63,97%. 
Det är en förbättring jämfört med 2017 och då ändå med missarna. Härligt att domaren tyckte att formen blivit betydligt bättre än i somras och att vi borde kunna nå 66-67% om vi bara jobbar lite mer med eftergiften i sidorna. 
Utan missarna (räknade med 6or där) så skulle det blivit 66%, det gjorde mig glad. Nu jobbar vi vidare och med tanke på att det just nu är off-season och vi inte har tränat program på länge så är vi verkligen på rätt väg. 

På grund av ett sent bortfall så fick jag även möjlighet att vida upp Mausi för domaren/tränaren. Vi red inget program utan jag ville bara ha hennes åsikter hur vi ska jobba henne. 
Eftergiften i sidorna var det vi jobbade med, att trycka vänster skänkel mot höger tygel.  
Hon måste sträcka ut sin korta högersida. Vi red sluta i trav, skänkelvikning i galopp. Mausi kämpade på och jobbade väl, ibland bröt hon av men då bara lugnt fatta galopp igen, välja mina strider. 
Hon blev så rund och fin, kändes riktigt bra. 

Förutom att rida båda hästarna så satt vi och tittade på varandra, lyssnade, pratade och började bygga en gemenskap mellan oss. En härlig söndag som ger mersmak på kommande aktiviteter.  (null)