Kickstartade

Idag kickstartade vi träningsåret med en tvådagars kurs för C. 

Danny var först ut och eftersom känslan inte varit på topp så valde jag att inte rida fram så mycket utan få hjälp med uppvärmningen av C samt jobba med grunden idag. Formen och galopptakten fick beröm idag och det kändes toppen. Vi diskuterade också sadelproblemet och hon var helt på min linje. Imorgon ska jag rida med gelesitsen för att motverka trycket på sittbenen som kändes ännu tydligare idag. Skavsåren och ömheten måste hinna läka ut till den 17/1 när de kommer så jag kan prova ut rätt sadel. 
Vi jobbade med hörnpasseringar och 1/4-piruetter i galopp idag för att inte falla framåt och tappa bärigheten i galopp. 

Mausi jobbade vi också från grunden efter att målplaneringen diskuterats och godkändes. Det blev mycket trav idag med henne och vi hittade en liten jobbig detalj som vi gnuggade lite extra, upptagning från travökning. Därför blev det istället för några långa, många och täta. Jobbigt och utanför hennes bekvämlighetszon men efter några gånger så insåg hon att det bara blev jobbigare att kämpa emot. 
Avslutade med hörnpasseringar i trav, få henne att spåra och inte "gå på lina", men nu började vi båda bli trötta i huvudet. 

Det är så bra att ibland jobba två dagar på raken eftersom man då kan jobba vidare med samma eller gå vidare till nästa detalj. Sedan är det också fantastiskt lärorikt och vansinnnigt roligt att träna!!! 
(null)