Träning

Innan dagens träning så red jag Danny, kände att jag inte orkade träna två hästar samma kväll denna vecka och för att få valuta för pengarna så måste jag mentalt vara pigg. 


När man rider själv så är det lättare att ta pauser, variera arbetsinsatsen mm. 
Det som vi just nu håller på med är basic och jag håller på att laborera med olika övningar för att hitta en snabb väg till samling och lösgjordheten som behövs för att göra alla rörelser på en tävlingsmässig nivå. 
Man skulle kunna säga att jag håller på att ta fram en optimal framridningsstrategi. 
När vi idag väl kom dit så fick vi till riktigt fina bytesserier, utan några problem för mig att sitta rakt och ge hjälpen i rätt läge. Vi avslutade med piff-&puff-tänk, wow säger jag bara! Kan knappt fatta att vi nu börjar hitta mer och mer knapparna för det här. 

Efter en liten paus så var det dags att göra iordning Mausi inför träningen. Det var kyligare i luften och hon kändes piggare igen. 
Hade ingen riktig plan när jag skrittade fram och direkt testade hon läget men inget som oroar mig längre. 
Övade på hörnpasseringar idag, små steg i hörnen och uppåt efteråt. 
Fina skänkelvikningar och så började vi titta på bogen in/tagen bakdel, viktigt att inte kräva för mycket tvärning eftersom hon då lätt hamnar i framvikt. 
Eftersom jag börjar kräva lite mer av henne i galoppen, rakriktning, så försöker hon dra mig ur sadeln när det blir jobbigt. Jag måste då hålla mina axlar bakom lodlinjen och när hon drar iväg så drar hon mig ner i sadeln istället för ur. Då är det lättare för mig att krama om med skänkeln plus vicka på fingrarna. 
Stundtals blir det bra men ack vad hon tycker jag är jobbig. 
Avslutade med några travlängningar, först lite bogen in innan vi ger oss iväg. Takten (!!!) är så viktig att hålla kvar, inte lockas att driva på. Hålla om med underskänkeln och följa med. 

Vilken eftermiddag och kväll, älskar verkligen mina hästar och allt de ger mig.