Träning

Idag vilade Mausi i hagen efter gårdagens äventyr men Danny trimmade jag med tillsammans med C. 


Min analys av tävlingsresultat och bedömningsgrupperna gjorde mig uppmärksam på att vi tappar värdefulla poäng i galoppslutorna. Därför pratade vi om det och jobbade till en början först med det och sedan med att höja tempot lite (öka påskjutet inte takten) för att få mer framben och känsla av att han tar för sig i galoppen. 
Red sluta-öppna-sluta på diagonalen i trappan, växlade sluta-skänkelvikning på diagonalen eller sax. Danny måste lyssna snabbare på mig och inte slå dövörat till bara för att han "tror" att vi ska göra hela diagonalen, hela tiden ha uppmärksamheten på om jag ev ändrar riktning, tempo eller rörelse. 

För att få luftigare byte efter slutan så måste han bjuda framåt ett språng innan bytet. 

Sedan var det traven, där ska vi också försöka hitta snabbare reaktion och mer fokus på mig än på allt annat runt omkring. 
4 trav-2 skritt är en väldigt jobbig övning både för mig och Danny. 
När vi sedan på slutet bara bad honom att öka påskjutet och länga LITE på steget utan att häva sig på framåt eller ta tag i tygeln så fick båda två jobba väldigt mycket. 
Mitt tålamod sattes på prov idag men jag tror vi är något på spåren, en byggsten vi måste jobba med för att höja oss lite till och utvecklas som ekipage.